Nincs még egy olyan vidám tengeri lény, mint a boldogságban úszó rája

2017.02.26. 12:58

A vakációk egyik elengedhetetlen elemét a helyi sajátosságokkal történő fotózkodás jelenti, hogy aztán hazaérve legyen mit kipakolni a Facebookra. Ezt a műfajt emelték új szintre egy kebulatr nevű reddites felhasználó szülei, akik a vízben pózolva kerültek kontaktusba egy feltűnően jókedvűnek tűnő rájával, és ha már így alakult, a lehetőséget megragadva összeálltak vele egy közös fotóra.

NnUBUER1yZt8bnAO4Sjw3luOrGAL OxecE--P34MPPA
Fotó: Reddit
„A szüleim összefutottak egy barátságos rájával a nyaralásukon”

írta a képhez kebulatr.

A kommentelők egyébként úgy vélekedtek, hogy nem egy új, a vízfelszín felett élő fajjal akadt dolguk, hanem volt egy harmadik személy, aki a fotózás erejéig hátulról tartotta az állatot. 

A házaspár mosolya és a rája ábrázata közötti páratlan összhang az internetes népművészeket is megihlette. Így született meg az alábbi alkotás.

tZ91uP7
Fotó: Reddit

Mint kiderült, a vígnak látszó rájákról már gazdag dokumentáció áll rendelkezésre. Az alábbi képen egyből négy ilyen példányt számlálhat össze.

I9kxhy2
Fotó: Reddit

Vannak olyanok is, akikből teljesen más érzelmeket hoznak ki ezek az élőlények. Az „amikor elveszted a rájád, de aztán újra megtalálod” című kép megtekintésével egy meghitt pillanat részese lehet.

Q5JRhPF
Fotó: Reddit

Az állatok közelségét ugyanakkor nem mindenki képes tolerálni. Ez a három, beszédes arckifejezésű nő például nem vette annyira jó néven, hogy a háttérben fejcsúcsáról azonosítható troll egy rája-öleléssel lepte meg őket.

qIy69
Fotó: Reddit

Via reddit