Hétfőtől használhatják a Darnyi Tamás úszóiskola növendékei azt az új tanmedencét, amit azután alakítottak ki az 50 milliárd forintból felhúzott Duna Arénában, hogy kiderült, a négyszeres olimpiai bajnok úszó tanítványai Hosszú Katinka úszóiskolája, az Iron Aquatics miatt kiszorultak az épület egyetlen tanmedencéjéből.

Az Index írta meg először, hogy a vizes vb uszodafelújításai miatt március elején több budai és XIII. kerületi tanintézményt is arról tájékoztattak, hogy az óvodások, valamint kisiskolások úszásóráit törölni kell. Darnyiék a Hajós Alfréd Sportuszodából ugyan szerették volna átvinni a gyerekeket a Dagályba, ott viszont Hosszú Katinkáék minden időpontot lestoppoltak.

Bár Hosszúék reggel 6-tól este 10-ig foglalták le a medencéket, délelőtt 11 és 16 óra között mégsem használja azokat senki, de a lámpákat lekapcsolják és nem mehet oda senki, ami miatt nagyjából ezer gyerek úszásának lőttek.

Darnyi az ATV-nek két hete azt mondta, hogy minisztériumi szinten egyeztetett az illetékesekkel, és azt az ígéretet kapta, hogy a 3 hónapos problémát egy-két napon belül, de legkésőbb két héten belül orvosolják. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium orvosolta és egy „mindenki számára előnyös megoldást talált ki az ügyre″, mondta a Velvetnek Darnyi Tamás.

Ideiglenesen felépítettek egy kicsi, de használható tanmedencét, ahol a következő két hónapban újra tudunk edzeni a gyerekekkel. Szerencsére nagyon jól megépítették, lefóliázták, szóval nem egy kerti, felfújható medencére kell gondolni. Ezzel a lépéssel megoldódott az a kellemetlen helyzet, hogy a felújításáig a Dagályba szorultunk

Tegnap délután négykor az első gyerek bele is tette a lábát az új medencébe. Az úszóiskola munkatársai pedig még a héten visszahívják azokat a tanintézményeket, ahonnan a tanulók hozzájuk jártak úszni.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

A Darnyi úszóiskola növendékei Hosszú Katinkáék miatt szorultak ki a Dagályból is. Eddig.

Posted by Velvet on Tuesday, 28 March 2017