A tiszacsegei komp éjjeli őre, Jani akkor lett kisebb sztár, amikor február közepén a jeges ár elsodorta  és 500 méteren keresztül vitte magával a Tiszacsege és Ároktő között közlekedő kompot a csegei oldalon. A gép szétszakította a drótköteleket, Jani pedig a fedélzeten ragadt és rövidebb vívódás, valamint bazdmegelés után ott is maradt. 

Az ATV végigvette a drámai jelenetsort – a szakadás pillanatától Jani személyes drámáján át a mentésig –, amit nem lehet elégszer megnézni, úgyhogy íme még egyszer:

A kompot végül február 17-én jégtörő hajók és a hős Jani segítségével mentették ki a Sarudi-medencéből, majd vonatták a kiskörei téli kikötőbe, ahol eddig pihent. Április 7-től, ha minden jól megy Tiszacsege és Ároktő között ugyanis megint jár.

Lévai Zoltán, a komp üzemeltetője a Velvetnek azt mondta, hogy az elmúlt két hónapban bőven akadt munka, mert

a jég összetörte a gépházat és a fedélzetet, de a komptest víz alatti része is megsérült, amit a partra kiemelve hoztak helyre. A kompot hét hét alatt nagyjából 20 millió forintból újították fel és csütörtökön már egy-két próbajáratot is indítanak, de utasokat csak pénteken reggel 7-től szállítanak. 
És igen, a kompon Jani is ott lesz!

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!