Az Észak-Yorkshire-i Stockton Riverside főiskola diákjai között joggal okozott riadalmat egy pár héttel ezelőtt lefilmezett jelenség, amitől azóta sem sikerül megszabadulniuk, bár felételezhető, hogy nem is akarnak. Miután a videó körbejárta a környéket, minden tanár és diák odaözönlött, hogy a saját szemével lássa, de valamiért senkinek sem jutott eszébe, hogy három méternél közelebb merészkedjen a jelenséghez. Készüljön fel tehát, hogy 

egy monitor előtt ücsörgő alakot fog látni, aki furán mozgatja a fejét.

Alighanem forral valamit. Nem tudni, mindenesetre para, és a legtöbb arra járó meggyőződése, hogy az alak csakis egy rémisztő szellem lehet.

A szellemhívőkkel ellentétben azonban Paul Abley, a főiskola egyik játékdizájner adjunktusa egészen más elképzelésen van. Azt mondja, számos olyan, tükrözésre alkalmas felület van az iskolában, amelyen megtörhetett a fény, és ez eredményezte a látottakat.

Valójában egy szomszéd teremben ülő diák tükörképe látható.

Szerinte csakis azért hiszi mindenki, hogy kísértet, mert olyan bonyolult módon törik meg a fény, hogy a valóságos személyt amúgy semmilyen módon nem lehetne látni - pláne, hogy a két terem hatalmas téglafallal van elválasztva egymástól. 

Ennek ellenére volt olyan diák, aki az egyetem Facebook-oldalán a következőképp nyilvánult meg: 

Én jártam ott. Mindent láttam, és sose akarok visszamenni.

Reflexiók, tükröződések és egyéb magyarázatok ellenére mégis adódik a kérdés: miért nem ment át valaki a szomszéd terembe, hogy a nemszellem alak mellől integessen a többieknek? 

Ön szerint mit látott?

Forrás: Mirror