Meghan Markle és Harry herceg hivatalosan tavaly ősz óta vannak együtt és a kapcsolatuk kifejezetten komolynak tűnik. Bár a királyi ház egyelőre csak egy nyilatkozatban ismerte el, hogy a herceg és a színésznő egy pár, sok jel és belsős információ utal arra, hogy hamarosan összeköltöznek és már az esküvőt is tervezik.

A nagy kérdés pedig az, hogy ha ez a házasság létrejön, akkor mire változik az amerikai színésznő neve?

A brit Metro egy történésszel beszélgetett erről. Az biztos, hogy Markle nem kap hercegnői (princess) titulust, ahogy Katalinból se lett hercegnő, hiszen egyikük se született királyi házba. A szakember elmondása szerint – és ebben több tudóssal is egyetértenek –, ahogy Katalin is a férje titulusát kapta meg és így lett a formális megszólítása Katalin cambridge-i hercegné, Markle is felveszi majd Harryét.

A legvalószínűbbnek jelenleg az tűnik, hogy a herceg felesége sussexi hercegné lesz, amennyiben Harry kapja ezt a címet. A hercegi pozíció 1843 óta várja a gazdáját és korábban a történészek arra tippeltek, hogy Vilmos kapja, akiből végül cambridge-i herceg lett. Markle új, hivatalos megnevezésére egyébként még a Clarence és Buckingham címeket tartják esélyesnek.

Szerencsére, amíg erre az idegtépő kérdésre választ kapunk, még van előttünk egy fontos esküvő, májusban ugyanis Pippa Middleton megy férjhez.