Elég nagyot ment a napokban hír, hogy egy asszony a török légitársaság egyik járatán adott életet a lányának. A The Express Tirbune beszámolója szerint a francia nő terhessége 28. hetében volt, mikor azt követően, hogy a gép elhagyta a földet, beindult nála a szülés. A kislány világra hozatalában a többi utas és repülő személyzete segített neki, a gép pedig kényszerleszállást hajtott végre, hogy az újszülött és anya megfelelő orvosi ellátást kapjon. A viszonylag szokatlan eset kapcsán, most össze is szedtünk még hat hasonlóan furcsa helyet, ahol nők adtak már életet gyermeküknek.

Parkolóban

Ez talán a legkevésbé különös az összes közül, minden évben megjelenik a sajtóban néhány hír olyan anyákról, akik nem jutottak el időben a kórházba és út közben – általában autóban, egy parkolóban – kellett megszülniük a gyereküket. A legutóbbi eset, amiről mi is írtunk Amerikában történt és a dolog érdekessége az volt, hogy a vajúdó asszony mellett épp ott volt egy profi fotós is, hogy megörökítse a nem mindennapi szülést.

Postán

Egy brit nő adott új értelmet az elsőbbségi kiszállításnak (HAHA), mikor egy Cambridgeshire-i postán szülte meg a gyerekét. Az Indy100 információi szerint a mentősök nem érkeztek meg időben, így a dolgozók segítettek az gyerek világrahozatalában, akit aztán a postai küldeményeknek fenntartott mérlegen mértek le.

Bíróságon

Szintén egy brit nővel történt meg, hogy miközben a bíróságon tanúskodott beindult nála a szülés. Mire a szakemberek megérkeztek már egy friss anyukát és egy újszülöttet találtak a birminghami bíróság épületében.

Egy fa tetején

2000-ben egy mozambiki asszony, Sofia Pedro, egy fára menekült az árvíz elől, amiben több százan meghaltak és milliók vesztették el az otthonukat. A hírek szerint a nő nagyjából három napja volt a fán, mikor elfolyt a magzatvize. Szerencséjére nagyjából a szüléssel egy időben talált rá egy dél-afrikai helikopteres mentőcsapat, akik percek alatt biztonságba helyezték őt és az újszülöttet.

Kiállításon

Az amerikai Marni Kotak sztorija 2011-ben bejárta a világsajtót, ugyanis a hölgy performanszt csinált a szüléséből. A nő egy brooklyni galériában, közönség szeme láttára adott életet a fiának. Hogy miért? „Meg akarom mutatni az embereknek, hogy a való élet a legjobb előadóművész” - indokolta akkor a döntését.

Disneylandben

1979-ben Teresa Salcedo lett az első ember a világon, aki a kaliforniai Disneylandben született. Az akkori beszámolók szerint az egyik padon jött világra és bár sokan azt gondolnák, ez a nem kis teljesítmény éltrészóló ingyenjegyet biztosított számára a vidámparkba, tévednek. Ingyen bejárást nem, csak egy menő sztorit kapott.