2 és fél év után, a Facebookon botlott bele eltűnt macskájába

vik
2017.04.23. 17:33

Jimmy belevaló állat, ami nem meglepő, lévén, ő egy macska. Macskaságán túl azonban mással is bizonyította vagányságát, és ezt nem csak abból szűrtük le, hogy eltűnt, aztán váratlanul megkerült. Pedig így történt, de ez a történetnek csupán a nyers vázlata, most fogjuk csak kifejteni. 

A most 15 éves, New Jersey-ben élő Jimmyről tudni kell, hogy nem egy otthonülős típus, szeret kószálni jobbra-balra, nyitott ablakú autókban ücsörögni, vagy sétafikálni a család kutyájával. Mindannyiszor, amikor kikirándulta magát, nyávogással jelezte a gazdájának, Susan Zelitskynek, hogy most már jó lenne, ha beengedné a házba, ő pedig az esetek többségében így is cselekedett. Egyetlen alkalom volt, amikor nem engedte be: 2013. szeptember 13-án, amikor

Jimmy nem ment haza. 

Először nem aggodalmaskodtak miatta, mivel a cicát sosem kellett félteni: akármilyen messzire merészkedett, valahogy mindig hazatalált. Aztán gyanúsan sok idő telt el nélküle, ezért elkezdték keresni, de semmi. Másnap kiplakátolták az egész környéket a macska képével, de ez sem vezetett eredményre. Zelitskyék teljesen kikészültek, és ugyan sokáig nem adták fel a reményt, hogy Jimmy egyszer hazatalál, 2 és fél év után erre már nem sok esélyt láttak. 

Ő itt Jimmy, aki eltűnt, de meglett.
Ő itt Jimmy, aki eltűnt, de meglett.

Aztán 2017 április elején a Facebook-ot görgetve Susan Zelitsky a West Milford Állatmenhely egyik bejegyzésén egy gyanúsan jimmyszerű macskát vélt felfedezni. Másnap felhívta őket, telefonon egyeztették Jimmy és feltételezett-Jimmy külső jegyeit, és amikor már elég bizonyíték gyűlt össze, az asszony odament, hogy a saját szemével is megtekintse az állatot. 

Magával vitte a szomszédot (aki a cica első gazdája is egyben), egy párnahuzatot és egy kutyajátékot, amelyekre azért volt szükség, hogy a régi, otthoni szagokkal frissítsék fel Jimmy memóriáját. Ezek végül fölöslegessé váltak, a macska ugyanis már a szemével is azonnal felismerte őket, ami abból derült ki, hogy

tiszta erőből nekinyomta a fejét az arcuknak, nekiállt örvendezni, dorombolni, pürrögni, szóval egyértelmű volt, hogy ő az igazi Jimmy.

Zelitsky és a szomszéd nem igazán tudott mást csinálni, mint sírni, ezért gyorsan odahívták a férjet, Bobot, hátha ő képes másra is, de nem: volt nagy összeborulás, megható pillanatok, zokogás és boldogság. 

Azt gyanítják, hogy a cica akkor tűnt el, amikor március közepén hatalmas hóvihar tombolt a környéken, ezért Jimmy, menedéket keresve, bemászott egy autóba, ami a városban parkolt le, ő pedig ottragadt. Ez persze sosem fog kiderülni, de talán már nem is nagyon lényeges. 

Forrás: The Dodo