Azon már nem kell meglepődni, hogy a plasztikával foglakozó műhelyekben külön tinédzser és kismama csomagot reklámoznak, hiszen jól átgondolt marketing alapján kell futtatni azt a bizonyos szekeret, és az sem újdonság, hogy rengeteg,  a szeméremtájékra fókuszáló kezelésről lehet hallani. Hollywood, illetve a pornóipar szereplői egyre gyakrabban reklámozzák az altájéki reparációt. 

A kisajkak fazonírozása szinte napi beszédtéma a szépészeti trendek ismerőinek, de tárjuk fel az iparág szelencéjét és nézzük meg, hogy valójában, mik a ma divatos beavatkozások leginkább a has alatti és térd fölötti területeken?

Ha valaki fél a beavatkozásokat illető spoilerektől, 
ne görgessen tovább!

Hogy legyen idegenvezetőnk, felhívtuk Dr. Karvász Tamást, segítsen eligazodni az orvosi szakkifejezések erdejében, illetve referáljon arról, mi a divat az itthoni páciensek körében. 

Lézeres hüvelyszűkítés

A nem sebészeti beavatkozás, minimálisan invazív eljárás a hüvely szűkítését célozza. A kollagénrostok stimulálásával a hólyag alatti kötőszövet megerősödik, a hüvelyfal megvastagszik, így szűkül a hüvely.  Az ok egyértelmű, nem igényel kifejtést a doktor úr szerint. 

Botoxos végbélnyílás fiatalítás

Elsősorban az egészségügyi elváltozások kezelésénél alkalmazzák, mint az aranyér, sipoly, végbélrepedés. A végbelet körülvevő gyűrűs izomba botolinus toxin injekciót juttatnak, így a sérült réteg gyorsabban és nagyobb hatásfokkal gyógyul, illetve elősegíti a könnyebb anális - szexuális - érintkezést. Sokan az orvosi ellenjavallat mellett is csupán esztétikai korrekcióként tekintenek a kezelésre.  Dr. Karvász nem tekinti magát szakavatottnak a kezelést illetően, itthon, vagy legalábbis a pacientúrájában nem igényelték még az ilyen jellegű beavatkozást. 

Szűzhártya (hymen) rekonstrukció

Műtéti beavatkozás, a hártya ép részeit varrják össze, illetve mesterséges anyagokkal pótolják az elhalt részeket. Ez az eljárás azokban a kultúrákban jellemző, ahol megkövetelik a házasodó nőktől, hogy szűzen menjenek férjhez. Persze akadnak, akik csupán Valentin-napra kérik ezt a kezelésformát, hogy így örvendeztessék meg férjüket.

Férfi szeméremdomb szűkítése

Az elhízásból is fakadhat a pénisz kis méretének érzete, ezért a növelő műtét előtt, amennyiben elhízás esete áll a probléma hátterében, a szeméremtájéki zsírleszívást alkalmazzák. A masculin hatás - ha nem vész el a plasztika alkalmazása okán - garantált, esetleg szilikon kockák beültetésével erősíthető az érzés, de nincs garancia.

A doktor úr elmondta, hogy a férfi páciensek leggyakrabban a pénisz megnövelésével kapcsolatban keresik fel, - amennyiben intim beavatkozásról van szó.

Vaginagőzölés, herevasalás, Scrotox

Összességében nem annyira elterjedt kezelésformák -bár a vagina gőzzel való fiatalítása a szudáni kultúrkörben már évszázados hagyománnyal bír.  A folyamatot úgy kell elképzelni, hogy egy lyukas székre kell ülni aminek az alján gőzölög egy gyógyfüvekből készült teaféleség. Gwyneth Paltrow nagy rajongója az eljárásnak, szerinte igazán frissítő és egészséges, a nőgyógyászok nagy része inkább nem javasolja ezt az eljárást, ugyanis az égési sérülések mellett a nedves, meleg gőz táptalaj adhat különböző gombáknak és baktériumoknak. A herevasalás a nagy bulvárhullámzás ellenére nem túl jellemző eljárás, azonban létezik egy botoxos kezelés, amely valóban képes kisimítani a zacskó ráncait.  Dr. Karvász elmondta, hogy ugyan nem gyakorolja az eljárást, de ismeri a botoxos kezelést, melynek lényege, hogy a heretartó izmokba fecskendezik az anyagot, melyek ellazulnak, így a herék kényelmesebben férnek el. A kezelést egyébként Dr. John Mesa vezette be, a New York-i sebész 15 férfin alkalmazta. Az egyikük a Cosmopolitannak adott interjújában elmondta, hogy jobb a közérzete és a szexuális élete is a kezelés óta. 

Ánuszfehérítés

Először a pornóiparban lett divattá a dolog, persze érthető okokból. A legelterjedtebb kezelést a hidrokinon anyaggal végzik, melynek fehérítő hatásáról a gumigyártásban szereztek tudomást teljesen véletlenül. A gyári munkások bőre kifehéredett, mikor az anyaggal dolgoztak, így került később a kozmetikai iparágban használt szerré. 

Az őrült kezeléseknek nincs vége, a teljesség igénye nélkül felsoroltunk pár, elsőre furcsának ható típust. Az igényeknek csupán az anyagi keretek és a józan ész szabhat határt. Dr. Karvászt például meglepni már nagyon nem lehet kérésekkel, maximum csak megnevettetni vagy elkeseríteni.