Úgy tűnik, az elmúlt évben sem unatkoztak a szállásadók, ha különleges kérésről volt szó, a vendégeknek ugyanis gyakran szabadult el a fantáziája. A Szallas.hu friss felmérése szerint az alapcsomagon felüli extrák sorában akadtak meglehetősen szokatlan vendégigények: például volt olyan szállásadó, akit egy frissen elejtett vaddisznó zsigerelésére kértek fel, vagy pedig egy hotelben októberben kellett karácsonyi hangulatot teremteni. 

Mindent a vendégért

Mészáros Judit, a portál marketing menedzsere említett még néhány érdekes példát. 

Meglepő kérés volt például azé a fiatalemberé, aki a naturalizmus jegyében szeretett volna reggel meztelenül meditálni a hotel teraszán. Egy nagyobb rokonság karácsonyfát és ehhez társuló hangulatot „rendelt” októberben, míg egy céges kivonulás alkalmával a termékbemutatóhoz páncélautót kellett beszereznie a recepciósnak. 

A vendégek többsége természetesnek veszi, hogy extrém kérésekkel fordulhat a szállásadókhoz. Mint az vadász is, aki

az apartman tulajdonosát kérte meg arra, hogy a frissen elejtett vaddisznót kizsigerelje.

A magányosan érkező férfiak sem nagyon lacafacáznak, ha este hölgytársaságra vágynak, a recepcióstól kérnek segítséget. 

De hogy viselkedtek a hírességek? 

Minden 20. szállásadónak volt már dolga ismert emberrel, de a beszámolók többsége szerint velük mindig jól ki lehet jönni, sőt igényeik egyáltalán nem kirívóak. Nagy ritkán akadtak különleges helyzetek. 

Egy közismert férfi például nem volt hajlandó kitölteni a bejelentkező lapot, mondván, róla mindenki tudja, hogy kicsoda. Egy ismert hölgy celeb pedig saját ágyneművel érkezett, és határozottan arra utasította a személyzetet, azonnal húzzák át arra az ágyát. 

– tette hozzá Mészáros Judit.

Azért természetesen nemcsak extrém igények vannak, a legszokványosabb kérések még mindig a romantikus bekészítsek a torta, a pezsgő, a tűzijáték vagy a lánykérés rózsaszirmokkal.