Mint arról beszámoltunk, a szörnyvadászokat fokozódó aggodalommal töltötte el, hogy Nessie már nyolc hónapja nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, aminek hátterében bizonyos vélekedések szerint az állhatott, hogy a Brexit után is uniós állampolgárként képzelte el jövőjét, így aztán külföldre költözött. Most viszont végre megtört a jég, egy manchesteri turista, bizonyos Hayley Johnson ugyanis egy furcsa, sötét alakot látott az Urquhart-öbölben, ami felettébb hasonlított a híres lényre.

A Loch Ness-i szörny állítólagos felbukkanása a lehető legjobbkor jött, mert az eltűnése miatt érzett nyugtalanság közben túllépett a lokális szinten, és világméretű jelenséggé vált. Hivatalos rajongói klubjának elnöke, Gary Campbell a hír kapcsán felidézte, hogy többek között Moszkvából és Kaliforniából is felhívták, csak hogy megkérdezzék:

„mi történt Nessie-vel?”

A nyolc hónapos tendenciát megtörő szörnyészlelés a beszámolók szerint május elsején történt.

A turistalány alkonyatkor az iPhone-jával fotózta a tavat, amikor kiszúrta a vízből kiemelkedő valamit, ami Campbell szerint bizony rajongásának tárgya lehetett.

Nessie-t már korábban is látták ott. Ez egy hiteles megfigyelés, de nyilvánvalóan megmagyarázatlan. Megkönnyebbülten és örömmel fogadtam – akárcsak az egész bolygó.

Via The Daily Mail