Közterületen kóborló aligátorteknőst fogtak május 6-án, szombaton este Piliscsabán. A vérszomjas jelzőt az indokolja, hogy kézre kerítését megelőzően az állat megharapta valakinek az ujját.

A veszélyes hüllőt egy lakópark területén vették észre a lakók, majd értesítették a rendőröket, akik meg Both Zoltán vadállatbefogót értesítették. A szakember ezután Szilágyi Istvánnal, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnökével kereste fel a helyszínt, ahol egy ház udvarán fogták be az állatot. A lakónak, akit megcsócsált, azt javasolták, hogy menjen kórházba, mert ilyen esetekben tartani lehet attól, hogy a seb elfertőződik.

Az állat a veresegyházi medveotthon aligátorteknős-kolóniájának kilencedik tagja lesz, a medveotthonban már nyolc, korábban befogott aligátorteknős él

– mondta el Szilágyi István az MTI kérdésére.

Szerinte a befogott példány különösen nagynak számít. A teljes hossza mintegy 50 centiméter, és akár 20-22 éves is lehet. Az viszont egyelőre nem derült ki, hogy miként került az utcára.

A veszélyes állatok befogása fokozott óvatosságot és szakembert igényel, a rendőrséget kell hívni, ha valaki olyan állatot talál, amelyről feltételezhető, hogy veszélyes

– világított rá az elnök.

(Borítóképünk illusztráció.)