Egy 46 éves brit nővér, Sharon Martin majdnem a testsúlya felét leadta, miután egy idős betege rádöbbentette arra, hogy teljes életmódváltásra van szüksége. 

Az ápolóba még 2015-ben hasított bele a felismerés, hogy változtatnia kell az életén, amikor éppen egy 90 éves férfi lábán kellett kötést cserélnie, de képtelen volt rá. Miután leguggolt a betegéhez, egyszerűen ott ragadt a földön, és nem tudta elvégezni a feladatát. Az idős úr még külön meg is jegyezte, hogy legközelebb máshoz fordul segítségért. 

Ez volt az az emlékezetes pillanat, amikor Martin eldöntötte, hogy ez így nem mehet tovább. 


Ezen a ponton magamba néztem, és azt mondtam, hogy meg kell állni. Ha nem teszek valamit, legközelebb én fogok kórházba kerülni

- idézte fel az esetet a nővér. Egyszerűen képmutatónak érezte magát, és feltette magának a kérdést, hogy hogyan dolgozzon így tovább az egészségügyben, ha még a saját testét sem tudja rendesen megtartani.   

Nem sokkal ezután belefutott egy hirdetésbe, ami az ITV tévécsatorna This Time Next Year című műsorát reklámozta, és azt ígérte, hogy segít a jelentkezőknek egy éven belül teljesen megváltoztatni az életmódjukat. A nővér 2015 szeptemberében találkozott is a sorozat műsorvezetőjével, Davina McCall házigazdával, és el is kezdték filmre venni az alakváltozást.

Martin minden héten többször járt edzeni, rendszeresen űzte az északi gyaloglást (vagy síjárást), valamint egy speciális diéta szerint étkezett, és végül láss csodát: 

havonta minimum 3-4 kilót leadott.

Az egészséges életmód és a testmozgás meghozta a gyümölcsét: az ápolónő végül 70 kilóra lefogyott, és a környezetében mindenki nagyon büszke volt rá. A férje, Craig is teljesen le volt nyűgözve Sharon új kinézetétől - úgy érezte, mintha egy teljesen új feleséget kapott volna. 

A Staffordshire megyei Stoke városában dolgozó nővér már alig várja, hogy nyáron kajakozni menjen a szüleivel, és már most érzi, hogy sokkal kényelmesebben áll majd rajta a fürdőruha. 

via Northfoto, Express