Sok más híroldalhoz hasonlóan a Velvet is beszámolt róla, hogy Florida partjainál cápa harapta meg a víz alatt forgató Molly Cavalli pornósztárt, akinek bokáját 20 öltéssel kellett összevarrni. Az esetet megörökítő videó közben néhány cápaszakértőből is megütközést váltott ki, de nem a véres jelenet miatt, hanem azért, mert szerintük totális kamu az egész.

A jelek arra mutatnak, hogy a helyszínen reklámot forgató CamSoda szándékosan rendezte meg a támadást, mert abban bíztak, hogy a felvétel vírusvideóként fog terjedni a neten. Számításuk be is jött: a YouTube-os videó azóta 14 milliós nézettséget generált.

A bekamuzott támadásra vonatkozó elsődleges bizonyítékkal Bryce Rohrer, egy cápás merüléseket szervező cég tulajdonosa állt elő, aki szerint Cavalli és a stáb a forgatás előtt megkereste őt, hogy a segítségét kérjék egy megjátszott harapást bemutató felvétel elkészítéséhez.

A pornószínésznő még egy fotót is küldött neki, hogy szemléltesse, hogy fog kinézni műsebe. Rohrer azt mondja, hogy nem élt a lehetőséggel, cége ugyanis a cápák fontosságára akarja felhívni a figyelmet, és nem gonosz lényekként bemutatni őket.

A sztori másik oldalát felfedő Palm Beach Post vette a fáradságot, és más szakértőket is megkérdezett a videóban látható sebről. Mindannyian kizártnak tartották, hogy azt egy cápa okozta.

„Egy ennyire mély sebnél azt várnánk, hogy a fogak több párhuzamos csíkot hagynak, nem pedig egyetlen vágást.”

– magyarázta Stephen Kajiura, a Florida egyetem cápakutatója, aki szerint a pornóst legfeljebb a ketrec vághatta volna meg ilyen módon.

A lap Cavallit és a szexkamerás céget is megkérdezte a történtek valóságtartalmáról, de az érintettektől persze semmiféle választ nem kaptak.  

Via Gizmodo