A bugyimodellként ténykedő Yasmin Katir azután babrált ki magával, hogy egy barátja március 26-án meghívta magához Thornaby-ban lévő otthonába. A 27 éves nő itt egyszer csak kijelentette, hogy elugrik cigit venni, felmarkolta a férfi BMW-jének kulcsát, majd elhajtott a kocsival. Az illető hiába várt visszatérésére, ezért másnap bejelentést tett a rendőrségen. Ez indította el az események láncolatát, ami Katir számára négy hónapos börtönbüntetést eredményezett.

A kölcsönvett autóval két napon át vígan furikázó modellt március 28-án szúrták ki a rendőrök, de hiába akarták megállítani, nem volt túlzottan együttműködő. Ahelyett, hogy megállt volna, beletaposott a gázba, és megpróbált meglógni előlük.

A rendőrség szerint a kibontakozó autósüldözés során Katir jócskán túllépte a megengedett sebességet. Volt, hogy 145 km/órás tempóval száguldozott a város keskeny utcáin.

Végül csak az állította meg, hogy egy füves területre sodródott, majd beleszállt egy házba.

„Nagyon sajnálom”

– mondta elfogásakor az egyenruhásoknak, majd hozzátette, hogy igazából meg nem nevezett utasa bujtotta fel.

Tárgyalásán a bíró azt mondta, hogy úgy hajtott, mint egy eszelős, és emberi életeket sodort veszélybe, ugyanakkor figyelembe vette, hogy egyedül neveli kétéves gyermekét. Bár súlyosabb büntetést is kaphatott volna, a modell így négy hónap börtönnel és három éves vezetéstől való eltiltással úszta meg. Katir ennek ellenére nem fogadta valami jól az ítéletet. 

„Börtönbe megyek? Édes istenem. Csak viccelsz”

– szaladt ki a száján. 

Via Daily Star