Mindig jókat lehet nevetni azon, hogy milyen büfészakokat indítanak az egyetemek (jómagam is szabad bölcsészként végeztem, bármit is jelentsen ez), de nem kell a felsőoktatásig vándorolni ahhoz, hogy az embernek egészen furcsa szakmája legyen. Az Oddee segítségével most elhoztunk önöknek hat olyan melót, amikről első hallásra tuti nem hinné el hogy léteznek, azt pedig pláne nem, hogy igény is van rájuk.

Hivatásos ölelgető

A New York-i Jacqueline Samuel hatalmas piaci rést kreált, és gyorsan be is tömte, amikor az ölelésből csinált üzletet. A fiatal nő 2012-ben nyitotta meg az Ölelkezőjét, ahol óránként 60 dollárért (kb. 17 ezer forint) a karjaiba zár bárkit. Természetesen minden szexuális kontextus nélkül. Az ölelésekre, amelyek akár 90 percig is tarthatnak, a lány szobájában kerül sor, miközben Samuel családja kint őrködik, hogy bármikor közbeavatkozzon, ha egy kliens többet lát bele az összebújásba.

Személyi pofozó

Ezt a munkát egy amerikai férfi, Maneesh Sethi teremtette meg, ám nem magából csinált hivatásos pofonosztót, hanem ő bérlet fel valakit, hogy üsse. Oké, ez így nagyon szoft szado-mazo fantáziának hangozhat, de a dolog érdekessége, hogy

Sethi nem a fájdalom és szexuális kielégülés miatt keresett magának valakit, aki pofozza, hanem a színtiszta produktivitás jegyében.

A férfi a Craigslisten adott fel egy hirdetést, majd bérelt fel egy lányt arra, hogy minden alkalommal, mikor meló közben, nem a munkájára figyel, pofozza meg. Állítása szerint abban az időben, mikor mellette volta a személyi pofozója, a hatékonysága 38 százalékról, 98 százalékra növekedett. 

Élő fültisztító

Annyira sok japán férfi van, aki hajlandó fizetni azért, hogy nők tisztítsák a fülét, hogy az országban már egy egész üzletág épült erre az igényre. Léteznek kifejezetten fültisztító szalonok, amelyekben fültisztító mester(nők) dolgoznak, akiknek komoly tanulmányokat kell folytatniuk ahhoz, hogy dolgozhassanak.

Meg kell tanulniuk használni egy speciális, erre a célra készült eszközt, a mimikakit, ezen kívül tudniuk kell, mennyi zsírt távolítsanak el a fülből egy alkalom során, hogy nem maradjon túl kevés ahhoz, hogy védeni tudja a hallójáratokat. Eközben pedig az egésznek nagyon finomnak és megnyugtatónak kell lennie, hiszen a kliensek azért mennek a szalonokba, hogy meló után kicsit ellazuljanak.

Bérelhető nagyi

Akár mondás is lehetne, hogy: „egy jó nagymama sose rossz”. Annyira igaz ez, hogy egy Texasi cég kifejezetten nagyik bérbeadásával üzletel. És nem, már megint nem szexről van szó! Igazi nagymamákat, vagy nagymamakorú hölgyeket lehet felbérelni, hogy klasszikus nagyszülői feladatokat ellássanak. Segítenek a gyerekekkel, örömmel főznek és a ház körüli munkából is kiveszik a részüket. Az ötlet egyébként annyira sikeres, hogy a nagyi-bérlők több oldalnyi asszony közül választhatják ki a kedvükre valót.

Másnaposbusz-sofőr

Nem, ez szerencsére nem azt jelenti, hogy azért fizetnek, hogy másnaposan buszt vezessen, hanem azt, hogy Ön furikázhatja a józanodókat. A „Másnapos mennyország” névre hallgató Los Angeles-i cég olyan buszokat üzemeltet, amelyekben a részeg utasok infúziót, vitaminokat, hányinger -és fejfájáscsillapító gyógyszereket kapnak.

A buszok este 8 és hajnali 3 között járnak, bárhol fel lehet rájuk szállni, amikor pedig véget ér a kezelés, a jármű visszaviszi a másnaposság elől megmenekült utasokat oda, ahol felszedte őket.