A most 33 éves, Seattle-ben élő Vili Fualaau 1996-ban csak 12 éves volt, amikor szerelmi viszonyba kezdett a nála 22 évvel idősebb tanárnőjével, az amúgy négygyerekes Mary Kay Letourneau-val. A hatodik osztályos fiú és az akkor 33 éves nő kapcsolata 1997-ben kitudódott, ezért Letourneau-t letartóztatták. Akkor azonban már 

terhes volt az első gyerekükkel. 

A bíróság felajánlotta, hogy elég csak három hónapot börtönben töltenie azzal a feltétellel, ha soha többé nem találkozik a fiúval. Ezt nyilvánvalóan nem sikerült betartaniuk, és újra találkozgatni kezdtek, aminek idővel az lett a vége, hogy a tanárnő újra teherbe esett. Mivel nem tartotta magát a megállapodáshoz, ismét elítélték, ekkor viszont már 7 év szabadságvesztésre. Kiskorú megerőszakolásának vádjában találták bűnösnek. Második gyereküket a börtönben hozta világra. 

Ezzel véget is érhetne a történet, de van még benne néhány apró csavar: Fualaau megvárta, hogy Letourneau-t kiengedjék a börtönből, és 2005-ben titokban feleségül vette. Házasságuk 12 évig élt, a férfi ugyanis a napokban adta be a válási papírokat. Nem indokolta meg a döntését, csupán annyit mondott, hogy a házasságuk alatt sem ő, sem a feleség nem halmozott fel adósságot, ennek tükrében pedig bízik abban, hogy igazságosan tudják rendezni és felosztani a közös vagyonukat. A nő nem nyilatkozott a kérdésben. 

Forrás: BBC