Egy háromgyermekes brit tanárnő, a 39 éves Lydia Ferguson négy éven át tanított viselkedési zavarokkal küszködő kamaszokat az angliai Newport Pagnellben lévő Ousedale középiskolában, ahonnan végül azért volt kénytelen távozni, mert Facebookra posztolt szelfijei túllépték az intézmény vezetőinek ingerküszöbét. A döntés fájó sebeket ejtett a diákok lelkén, és nem csak azért, mert a jövőben nélkülözniük kell üdítő látványát.

A fiatalok szerint az iskola indokolatlanul prűdnek bizonyult, hiszen szeretett tanárnőjük az ominózus fotókon semmilyen korhatáros dolgot nem csinált, csupán hosszú lábait láttatni engedő szoknyákban és dekoltázsát kiemelő ruhákban pózolt. Ferguson tettének ennek ellenére súlyosan következménye lett:

felfüggesztették állásából.

A lesújtott diákok válaszul egy petícióban szólították fel az iskola vezetését, hogy mielőbb vegyék vissza a pedagógust. A nemes üggyel több mint 250-en tudtak azonosulni.

„Semmi gond nincs azokkal fotókkal. Szerintünk nagyon bájosan néz ki rajtuk”

– jegyezte meg egyikük.

Egy másik tini szerint Ferguson briliáns tanár, ráadásul fontos munkát végez, hiszen kifejezetten olyan tanulókkal foglalkozik, akik megfélemlítés és más gaztettek áldozatai lettek.

„Annyi mindenben segített nekünk, ezért roppant dühösek vagyunk, hogy felfüggesztették. Senki nem gondolja, hogy alkalmatlan lenne”

– berzenkedett egy másik.

Az intézményt azonban a közfelháborodás sem hatotta meg. A tanárnő két hónapon át viaskodott az igazgatósággal, de aztán megunta az állandó stresszt, és inkább lemondott. Mint mondta, a történtek után már nem lett volna képes visszamenni az iskolába.

„Mindig is betartottam a szabályokat a Facebookon és az Instagramon. Soha nem is aggódtam a képeim miatt, de úgy tűnik, hogy mások igen.”

– reagált a balhéra Ferguson, hozzátéve, hogy soha nem posztolna magáról olyan képeket, amik megütközést keltenek nagyapjában.

Via The Sun

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Túl szexi szelfijei miatt függesztettek fel egy brit tanárnőt

Lydia Ferguson csak hosszú lábait és impozáns dekoltázsát mutatta meg, de az iskola vezetésének már ez is sok volt.

16 · Jun 15, 2017 08:57pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments