A hír igazából ennyi is, mert annyi történt, hogy a 2006-tól 2016-ig Dos Equis márkájú sört reklámozó Jonathan Goldsmith-t lecserélték egy fiatalabb színészre, így már hivatalosan nem ő A Világ Legérdekesebb Embere. Goldsmith nem maradt munka nélkül, mivel megkereste egy tequila-cég, így már sör helyett az Astral márkájú rövid italt népszerűsíti. Valahogy így:

De hadd mutassuk be azt a hétköznapi férfit, aki olyan híres lett, hogy világsztárok mennek oda hozzá egy kézfogásért, vagy egy közös képért. Azt, hogy ő a világ legérdekesebb embere,  személyesen Jennifer Lawrence is mondta neki. Ez a jelző rajtamaradt, és joggal, hisz a A Világ Legbefolyásosabb Emberének, Barack Obamának az 50. születésnapján ő volt a meglepetésvendég. 

Jonathan Goldsmith

A Világ Legérdekesebb Emberének az élettörténete nem indul valami fényesen. Saját bevallása szerint is csak egy könnyen felejthető tévés karrierje volt eleinte. Például a Dallasban volt 19 részen át visszatérő szereplő, de az igazi nagy áttörés nem jött. Pedig Goldsmith nagyon akarta. Igyekezett, ahogy csak tudott, meghallgatásokra járt, és így tovább, de rendre csak kudarcok érték és a hőn áhított hírnév egyre távolodni látszott.

Kicsit fel is adta. Nem akart már betörni Hollywoodba, szóval a semmiből, de szó szerint a semmiből, a kis lepusztult furgonjából indított egy marketing céget, ami olyan jól ment, hogy évi 150 millió dollárt is termelt. Száznál is több alkalmazottja volt. Ez egy évtizedig ment is, aztán az üzlet beleállt a földbe.

Ekkor gondolt bele abba, hogy milyen jó lenne visszatérni a színészkedéshez. Közben persze nem felejtette el, hogy elmúlt a fiatalsága, hisz akkor már 60 éves elmúlt. Ahogy ő fogalmazott: túlélésre játszott. Úgy élt, mint egy hajléktalan. Egyszer felhívta az ügynöke, Barbara, hogy a Dos Equis nevű mexikói sör új arcot keres.

Egy Hemingway-szerű fickóra lenne szükségük, ez lennél te

- mondta az ügynök.

Goldsmith nehezen tudott volna még egy elutasítást elviselni. Látta, hogy 400-500 jelentkező van ugyanarra a szerepre. Majdnem el se ment a meghallgatásra, de látta maga előtt, hogy az ügynöke leordítja a fejét, mert meg se próbálta. Kivárta a sorát, majd amikor szólították, akkor bement a casting szobába és leült a középre kihelyezett székre. Még mielőtt bármit is mondhatott volna, megakasztották, hogy várjon egy kicsit. Ekkor teljesen spontán módon levette a cipőjét és a zokniját. Ez volt a vízválasztó, az áttörési pont. Egyrészt saját magában, de a casting bizottságban is, mert egyből felkeltette az érdeklődésüket.

Megkérdezték tőle, hogy miért vette le a zokniját, mire egy régi barátja, Fernando Lamas argentín akcentusát és sajátos mimikáját használva elkezdett sztorizgatni. Legyen elég annyi, hogy a túlzásokra és lódításokra építő rögtönzéseivel kilóra megvette a bizottságot. Vissza is hívták egy második körre, de aztán azt mondták neki, hogy a Dos Equis fiatalabb arcot keres, mire Goldsmith azt mondta:

Dehát ennek semmi értelme. Ha fiatalabb vagy, akkor nem lehetsz érdekes.

Egy hónappal később már egy Los Angeles-i stúdióban mondta fel a Dos Equis sör szlogenjét, ami így hangzik:

"Maradj szomjas, barátom!"

Ennek a kampánynak, illetve szerepnek köszönheti, hogy mémmé vált, és az olyan élményeket, mint amikor Michael Jordan kiszúrta egy étteremben és odament hozzá ,hogy egy közös képet készíthessen vele. Amikor Jennifer Lawrence odament hozzá és azt mondta, hogy ő a legérdekesebb ember a világon. Amikor Leonardo DiCaprio egy fél éttermen átgázolt, hogy kezet foghasson vele. Amikor először találkozott Barack Obamával, akkor azt hitte, hogy csak szívatják, de amikor az elnök a róla szóló New Yorker cikkből idézett, akkor tudta, hogy ez nem kamu, az Egyesült Államok elnöke komolyan érdekesnek találja őt. Azóta barátok.

Jonathan Goldsmith végül megkapta azt az áttörést, amire vágyott. Csak 40 év kellett hozzá.

(politico)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Világ Legérdekesebb Embere sörről tequilára váltott

Az ember, akinek Barack Obama a barátja, Michael Jordan megy oda hozzá, hogy szelfizhessen vele, és DiCaprio egy fél éttermen átgázol miatta.

33 · Jun 18, 2017 03:36pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments