horoszkóp
Kernkraftwerk Temelín 2011-6

Bikinis szépségversennyel keresett gyakornokot egy cseh atomerőmű

2017.06.28. 14:26

A sugárzó szépség fogalmát egészen új kontextusba helyezi a csehországi CEZ Temelín atomerőmű illetékeseinek kezdeményezése, akik valamilyen nehezen behatárolható okból jó marketingfogásnak gondolták, hogy egy bikinis szépségversennyel hajtsanak fel egy új gyakornokot a cégnek.

A bikinis lányok sisakban pózoltak a hűtőtoronyban
A bikinis lányok sisakban pózoltak a hűtőtoronyban
Fotó: Facebook

A sztoriban az a legdurvább, hogy az ötlet nemcsak felmerült, hanem meg is valósult. A megmérettetésre összesen 10 végzős lány jelentkezett a régióból, akik a koncepcióhoz illeszkedve, melós sisakot viselve pózoltak a hűtőtorony nem túl szívderítő látványt nyújtó háttere előtt. A vállalat ezután a Facebookon osztotta meg a bikinis fotókat, arra buzdítva az internetezőket, hogy szavazzanak favoritjaikra.

A versenynek gyorsan híre ment, de a várakozásokkal ellentétben csupán mérsékelt sikert aratott. Az internetezők nagy taplóságnak tartották az egészet, és kommentjeikben hangot is adtak véleményüknek.

„Vicceltek? A gyakornoknak egy fürdőruhás lánynak kell lennie? Ez mi?”
A botrány miatt mindenkit felvettek
A botrány miatt mindenkit felvettek
Fotó: Facebook

A kendőzetlen szexizmus miatt kibontakozó közfelháborodás végül megtette hatását. Az erőmű egy közleményben kért elnézést a történtek miatt és egyúttal mind a tíz lánynak gyakornoki munkát ajánlott.

Senkit sem akartunk megsérteni. A verseny célja a technikai oktatás népszerűsítése volt. De ha az eredeti elképzelés kétségeket vagy aggályokat keltett volna, nagyon sajnáljuk.

Via The Daily Mail