Olyan újítást vezetett be  a Google, amitől leesik az állunk: a Street View-val már nemcsak a Földön nézhetünk szét, hanem az űrben is. Egészen pontosan a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Idén ünnepli 10 éves évfordulóját a Street View, ennek örömére akartak egy nagy dobást. A felhasználók az Űrállomás mind a 15 modulját, és két ott kikötő járművet, a SpaceX Dragont és az Orbtal Cyngust nézegethetik, 360 fokban. 

Nem volt egyszerű megoldani, hogy utcakép mintájára elkészítsék a fotókat az űrben. A Google a NASA-val együtt fejlesztett ki erre egy új módszert. Tulajdonképpen az űrben hagyományos fotókat készítettek, amiket aztán a Földön dolgoztak össze 360 fokos panorámaképekké. 

Ez az első olyan Street View gyűjtemény ami jegyzeteket is tartalmaz majd, ez korábban csak a Google Arts & Culture alkalmazáson belül volt elérhető. A Google az ígérte, hogy olyan érdekes infókkal találkozhatnak, mint például hogy hol edzenek az űrhajósok, milyen ételeket esznek, és hogy hol végzik a tudományos kísérleteket.

Az újítás július 20-án, délután 3-kor elindult, ha érdekli, ezen a linken máris az űrben érezheti magát.

Jó utat!