20629202 1929248727319060 676386495 o

Nekiestek a dögös magyar edzőanyunak, hát akkor most ismerjék is meg

vik
2017.08.07. 08:48
  • És a melle miért nem nőtt?
  • Dögös?
  • Nagyon csinosak a kismamák, de ezt róla nem lehet elmondani

Dögös magyar edzőanyun ámul a világ – írtuk pár nappal ezelőtt Csíkos Andrásné Jucáról, és amit a címben állítottunk, komolyan is gondoltuk. Érdekes tapasztalat, de a cikk megjelenése után kiderült, hogy rengetegen kezdték támadni a háromgyerekes nőt a szülés előtti, közbeni és utáni súlya miatt, gyakorlatilag belekötöttek abba, amiért az élete középpontjában a lányai mellett a sport áll. Sőt, nem is mellett, hanem velük együtt, és ezt mindjárt ki is fejtjük. A fenti hozzászólások csak a töredékei annak, amit kapott.

Juca az egész gyerek-, fiatal felnőtt- és felnőttkorát a sportnak szentelte: 8 éves korától 15 éves koráig rövidtávú gyorskorcsolyázó volt, amit azért kellett abbahagynia, mert egy társa a korcsolyája pengéjével elvágta a száját, amit 12 öltéssel kellett összevarrni – emiatt nem jutott ki a 2006-os torinói téli olimpiára. 

Később, 16-17 évesen az országúti kerékpározás mellett döntött, ahol az országos győzelmek után, 2007-ben olimpiai kerettagnak választották, de anyagi fedezet híján ez a lehetőség elúszott. A kedvét láthatóan semmi nem vehette el, ezért idővel sportkommunikátori végzettséget is szerzett. Jogos tehát, hogy első (iker)terhessége alatt sem akarta feladni a mozgást, mégis arra kényszerült, hogy kicsit visszafogja magát. 

Az első 12 hétben erőm sem volt hozzá, állandóan hánytam, még 5 napra kórházba is kerültem, kiszáradás gyanújával. Két napon múlt, hogy nem veszítettem el a lányaimat. 

Később azonban, a terhessége 25. hetében egyéb egészségügyi problémák is felmerültek, így az orvos szigorú ágyban fekvést javasolt neki. Itt kezdődött a lelki zuhanórepülés.

Így, hogy nem mozoghattam, a terhesség alatt meghíztam egy kicsit, narancsbőrös lettem, szóval nem voltam megelégedve magammal. Aztán a szülés után jött a depresszió... 

Valamit tehát ki kellett találnia, hogy újra vonzó nőnek érezhesse magát, úgy, hogy közben teljes állásban két kicsi gyerekről kell gondoskodnia. A férje javasolta neki, hogy ahelyett, hogy robot módjára végzi az Alíz és Janka körüli teendőket, dobja fel kicsit a napjait, és kezdjen bele valami újba. És akkor Juca olyat választott, ami javított az önértékelésén, és a szülés utáni depresszióját is megszüntette. 

Tudtam, hogy olyan elfoglaltságot kell választanom, amit szeretek, ugyanakkor az egészséges életmódra sarkallja az egész családot.

Ekkor (2016-ban) alkotta meg saját Instagram-oldalát, amellyel semmiképp sem az önajnározás és a magamutogatás volt a célja, hanem az, hogy a hozzá hasonló kismamákat és gyerekes anyákat inspirálja. Videóival elsősorban azt próbálja hangsúlyozni, hogy gyerek mellett sem kötelező tespedni, vagy belenyugodni abba, hogy én már így maradok, nekem úgyis mindegy. Juca az élő példa arra, hogy sosem mindegy, sőt, akár életmóddá és hivatássá is válhat egy ilyen tevékenység. Ő legalábbis ekként tekint rá.

Mára hivatásommá vált, hogy nőként, feleségként és háromgyermekes anyaként példát mutatva ösztönözzem a követőimet arra, hogy a gyermekei mellett igenis sportoljon, akár babakocsival, akár hordozóval, vagy minden eszköz nélkül, kreatívan.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nekiestek a dögös magyar edzőanyunak, hát akkor most ismerjék is meg

Csíkos Andrásné Juca a lányaival tartja magát formában, és ezt veheti szó szerint. Mások azonban mindig jobban tudják, hogy mi a jó forma és mi nem.

196 · Aug 07, 2017 08:48am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments