horoszkóp
GettyImages-539509995

Neveljen pénzért törpemalacot, az ELTE-nek is segít!

2017.08.22. 14:19

Egy rendhagyó felhívásra bukkantunk, amit az ELTE etológia tanszéke tett közzé. Az állatok viselkedését kutató tudósok ugyanis most törpemalacokkal szeretnének vizsgálatokat végezni, és ehhez kellene egy kis segítség: olyan vállalkozó szellemű egyéneket keresnek, akik szívesen befogadnának és nevelnének egy-egy aprósertést. Teljesen kezelhető méretű állatokról van szó: bár disznók, 40-60 kilósnál nagyobbra nem nőnek meg.

A jelentkezőknek nincs más dolga, mint gondját viselni, nevelgeti a bevállalt törpemalacot, hogy minél nyitottabbá és szelídebbé váljon, plusz elvinni néha a kutatást célzó vizsgálatokra. A neveléshez segítséget is ad az ELTE, egyrészt oktatással, másrészt anyagiakban: 50 000 Ft-tal járulnak hozzá a malactartás költségeihez.

A kisdisznók ugyan az egyetem tulajdonában maradnak és elvileg fél év után áthelyezhetők máshoz vagy egy vadasparkba Gödöllőre, de aki meg szeretné tartani nevelt malacát, annak nem kell megválnia az állattól – feltéve természetesen, hogy mindig elviszi a kisdisznót az egyetemre a kísérletekhez.

Az állatkísérletekkel szemben nyilván sokan szkeptikusak, az ő számukra megnyugtatásként álljon itt az alábbi videó, ami mutatja, hogy egy olyan vizsgálatról van szó, ami semmi szenvedést nem okoz az állatoknak, korábban kutyákkal elvégezték már.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Neveljen pénzért törpemalacot, az ELTE-nek is segít!

Egy vizsgálatsorozathoz lehet befogadni apródisznót, aki aranyos, és hoz 50 000 Ft-ot a vállalkozó szellemű gazdának.

1502 · Aug 22, 2017 02:19pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments