horoszkóp

Kövér dadus ne foglalkozzon a gyerekemmel - mondta a nő, aki azóta halálos fenyegetéseket kap

2017.09.15. 10:31

Nagy visszhangja lett egy Daily Mail-véleménycikknek, amelyet egy bizonyos Hilary Freeman írt. A cikkben leírja, hogy két éves lányának bölcsődét keresett, és bár a gyerek láthatóan nagyon jól érezte magát a gondozóval, ő mégsem akarta, hogy az a nő foglalkozzon vele,

mert túl kövér volt.

A húszas éveiben járó nő Freeman szerint kipirult arccal, nehezen mozgott, és csak kapkodta a levegőt, emiatt nem tudta jó szívvel rábízni a lányát. Mindezt két dologgal indokolta: egyrészt, hogy nem bízott abban, hogy ha baj van, a dajka képes lesz időben közbelépni. Másrészt, hogy a lánya ne szokja meg, ne tartsa normálisnak a súlyosan elhízott emberek látványát, ne róluk vegyen példát. Különösen nyugtalanítónak találta, hogy nem ez az egyetlen, húszas éveiben járó nő volt kövér a bölcsőde munkatársai közül.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Freeman arról is ír, korábban erről még ismerőseinek sem mert beszélni, mert napjainkban, ha valaki nem testpozitív, az már nem polkorrekt; van, aki egy lekövérezést egy szinten kezel egy rasszista, vagy homofób megjegyzéssel. Szóval a szerző úgy véli, hogy társadalmunk túl messzire ment az elhízottság elfogadásában. Ehhez szerinte az vezethetett, hogy eleinte mindenkit az háborított fel, ha az általánosan elfogadott szépségideálhoz nem illeszkedőket hátrány érte, de most már ott tartunk, hogy elhízott emberek ünneplik a saját testüket, anélkül, hogy a következményekkel számolnának, és antifeministának minősül, ha egy nőnek egészségügyi okokból fogyást javasolnak. (Bezzeg, ha a dajka láncdohányos lett volna, most mindenki egyetértene vele, véli.) Gondolatmenete ezután arra kanyarodott, hogy őt egészségi állapota (pajzsmirigy-alulműködés) eleve hajlamosítja a hízásra, de ez ellen komolyan küzd, diétával és testedzéssel.

A fenti néhány bekezdés az amúgy rendkívül hosszú és kacskaringós eszmefuttatás lényegi kivonata. Bár általában nem szoktunk más lapokban megjelenő véleménycikkekkel foglalkozni, az utóbbi hónapokban mi is sokszor találkoztunk ezzel a kérdéskörrel, például a Normális nők a strandon-sorozatunk miatt. A kétségkívül telt, de szerintünk szuper kisugárzású Iskra Lawrence strandolós fotói alatt a Facebookon mi is kaptunk hideget-meleget, amiért „éltetjük az egészségtelenséget”, de amikor szóba se kerül senki súlya, akkor is simán érkezik olyan komment egy cikk szereplőjéről, hogy „jó ég, milyen kis nyeszletke. Mint egy 10 éves”. Szóval a jelek szerint olvasóinknak határozott véleményük van egészségről, testről, szépségről – ezért szemléztük ezt az írást, és kérdezzük meg, mit gondolnak önök.

Mit gondolnak Freeman véleményéről?

 • 1183
  Egyetértek azzal, hogy az egészségre törekedni kell, de ha a gyerek jól érzi magát, emiatt nem keresnék más bölcsit.
 • 484
  Engem az zavar a legjobban, hogy mindenki a testalkatokról okoskodik.
 • 344
  Egyetértek vele, én sem szeretném, ha kövér emberek gondoznák a gyerekemet.
 • 296
  Szerintem ez fontos téma, jó lenne konstruktívan beszélni róla.
 • 245
  Valamelyest egyetértek ezzel a nővel, de nem mindenben.
 • 172
  Nem értek egyet ezzel a nővel semmiben.

Érdekesség: a nővel foglalkozott a US Weekly is, nekik azt mondta, több ezer kommentet kapott a cikkére, de sokan, személyes üzenetekben, halálos fenyegetéseket is írtak neki. Ettől függetlenül örül, hogy nyilvánosan szóba hozta a témát, csak azt sajnálja, hogy néhány barátját megbántotta a cikkével.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kövér dadus ne foglalkozzon a gyerekemmel - mondta a nő, aki azóta halálos fenyegetéseket kap

Több ezer felháborodott kommentelő nem tévedhet! Vagy mégis?

21 · Sep 15, 2017 10:31am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments