Manapság lépten-nyomon pozitív testtudatot hirdető személyekbe botlik az internetolvasó közönség, ami jó annak, aki olvassa, mert önbizalmat merít belőle, és jó annak is, aki hirdeti, mert jobban érzi magát a bőrében, amivel másokat is motiválhat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nézhetünk ki bárhogy, fogyhatunk, hízhatunk, lehet nagy orrunk, vagy éppen kicsi, nem számít, csak az (és ez a fő üzenete az egésznek), hogy ne foglalkozzunk a negatív kritikákkal, ne akarjunk megváltozni, fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, mert akárhogy is festünk, szépek vagyunk. 

Casual Thursday

Sophia Hadjipanteli (@sophiahadjipanteli) által megosztott bejegyzés,

A leggyakoribb üzenetátadók általában a súlyukat érintő kritikákat igyekeznek hárítani ezzel az életfilozófiával, de azért vannak olyanok is, akik a szokatlan színekben pompázó bőrükkel vagy ritka betegségeikkel, esetleg albínóságukkal hívják fel a figyelmet az elfogadásra, mi több, sikereket érnek el vele. 

Azt azonban kijelenthetjük, hogy vannak olyan külső jegyek, amelyek eddig kevéssé voltak divatosak a tolerancia hirdetésére, bár sejthető volt, hogy egyszer eljön ezeknek is az ideje. Most konkrétan a szemöldökre gondolunk, amelyet ugyan nem hanyagolnak el a divatőrültek, mégis ritka élethelyzetnek tekinthető, amikor arról kell döntenünk, hogy pont ezt a testrészt elfogadjuk (vagy nem fogadjuk el) a másikon. Oké, ismerünk olyan hírességeket is, akik az átlagtól eltérő szemöldökkel rendelkeznek, ilyen Cara Delevingne vagy Lily Collins, mégis egész könnyen meg lehetett barátkoni a látványukkal, sőt. 

The most requested look I've ever gotten in my life haha here ya go - Frida Kahlo AND OTHER CULTURES leading the way for people like me 🇨🇾

Sophia Hadjipanteli (@sophiahadjipanteli) által megosztott bejegyzés,

Él viszont egy diáklány (és modell), bizonyos Sophia Hadjipanteli, aki mégis arra kényszerül, hogy állandóan magyarázkodjon a szemöldöke miatt. Hogy miért? Azért, mert gyakorlatilag csak egy van neki. 

Ahogy látja, afféle modernkori Frida Kahloként él, és külsejével (meg fog lepődni) nem az a célja, hogy önmagát elfogadtassa, hanem hogy tudatosítsa az emberekben:

nyugodtan élhet mindenki úgy, ahogy csak jólesik neki. 

I feel like superwoman in @guess #LoveGUESS

Sophia Hadjipanteli (@sophiahadjipanteli) által megosztott bejegyzés,

Hadjipanteli marketinget tanul a Marylandi Egyetemen, és ahogy az manapság lenni szokott, számos követője van az Instagramon – főként az arca miatt. Persze, sokaknak ellenérzései vannak az összenőtt szemöldök látványától, vagy túlzónak találják, hogy ezzel szerepel az interneten, ennek ellenére rengetegen imádják és támogatják őt. Egy kommentelő a következőképp fogalmazott: 

Nem olyan régóta követlek, de azt már tudom, hogy gyönyörű vagy, inspiráló és vicces. Úgy, ahogy vagy. Csak maradj ilyen csodálatos! 

Hadjipanteli nem törődik a negatív hozzászólásokkal, azt mondja, az a legfontosabb, hogy elfogadjuk a testünket. Úgy gondolja, az arca sokkal jobban fest ezzel a szemöldökkel, ráadásul az egész családjára (akik egyébként Ciprusról vándoroltak Londonba még évekkel ezelőtt) a tetemes, szemfölötti szőrzet jellemző.

Azt azért plusz adaléknak elmondjuk, hogy a lány természetes szőke, csak egy szerencsétlen szemöldökszínező baleset következtében sötétedett be a szemöldöke, és addig színezni kényszerül, amíg rendesen le nem kopik. 

Ön mit gondol?

 Forrás: Mirror

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Az egyszemöldökű modell arra buzdít, mi is fogadjuk el önmagunkat

A pozitív önkép a legfontosabb a világon - sugallja egy Londonban élő modell, akinek látványos szemöldöke van. NAGYON látványos.

89 · Sep 15, 2017 03:43pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments