Stephen Fode személyében alighanem a világ egyik legsúlyosabb testképzavarával és kényszerbetegségével élő emberét ismerhetjük meg. 

Tényleg hihetetlen, de ez a férfi - egyébként színész - naponta 4 órát tölt a zuhany alatt, gumikesztyűben éli az életét, csakis eldobható tányérokból étkezik, és már közel 150 ezer dollárt, azaz 43 millió forintot költött kozmetikai és egyéb szépészeti beavatkozásokra, csak hogy tökéletesen nézzen ki. 

Stephen Fode állandóan arra törekszik, hogy hibátlanul nézzen ki, és súlyos testképzavarban szenved. A testdiszmorfiás zavar (Body Dysmorphic Disorder, vagy BDD) hasonló állapot, mint az anorexia. Mindkettőnél torz testkép alakul ki, ami akár súlyos depressziót is okozhat, de a legáltalánosabb az, hogy az illető kényszeresen viselkedik, mint ahogy ezt a 49 éves férfi példája is mutatja.

Saját bevallása szerint gyakorlatilag alig eszik, emellett rendszeresen fut, addig amíg össze nem esik, és előfordult már az is, hogy egy nap alatt 75-ször mosta meg a kezeit.

A férfi addig képtelen elhagyni otthonát, amíg nem végzett a napi rutinjával, ez azonban nagyon megnehezíti az életét. 

MI az a Kényszerbetegség?

Az obszesszív-kompulzív megbetegedés más néven: kényszerbetegség (angolul: obsessive-compulsive disorder, OCD) pszichiátriai betegség. Olyan elmeállapot, amelyben újra és újra jelentkező kellemetlen képzetek vagy gondolatok (kényszergondolatok) mellett állandóan újra jelentkező késztetések vagy cselekedetek (kényszercselekedetek) jelentkeznek. Ezek a gondolatok a beteg számára is idegenek, riasztóak, fenyegetőek, a cselekedetek pedig értelmetlenek, de a szorongás csökkentése érdekében muszáj folytatnia azokat.

Stephen Fode számára még a szex is nagyon nehéz, hiszen tökéletesen akar kinézni meztelenül is. A férfi legnagyobb problémája, hogy azt érzi, ha megszakítja a rutinját, valami rémes dolog fog vele történni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ez a kényszerbeteg férfi pokollá teszi a saját életét

Stephen Fode egy színész, aki gumikesztyűben éli az életét, és napi 4 órát tölt zuhanyozással.

42 · Sep 16, 2017 11:40am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments