A Spar felkért egy kisebb életmódváltásra, amely szeptember közepétől három hétig között tart majd, és, ha minden jól megy, a végén olyan remekül fogom érezni magam a bőrömben, mint soha azelőtt. Mivel vállalkozó kedvű vagyok, de bátor kevéssé, ezért az eredeti, négy hetes terv helyett csak hármat vállaltam be, de meggyőződésem, hogy már ezzel is bőven túllépek a saját korlátaimon.

Elég csak a jelenlegi táplálkozási szokásaimra gondolni (szénhidráttal töltött, rántott fehérje szalonnás kolbásszal), amihez lassan harminc éve, foggal-körömmel ragaszkodom. Hogy miért vállalom mégis? Ha a ma nagyon divatos lépjünk ki a komfortzónánkból kifejezéssel akarok élni, akkor talán máris érthetőek lesznek a motivációim. 

Mi vár rám? 

Egy insterfoodos Spar menüt fogok fogyasztani a kitűzött időszak alatt, és a benyomásaimról rendszeresen (hetente egyszer) be is számolok majd. Hogy ne legyen olyan egyszerű az életem, sportolni is fogok, ehhez pedig segítőket is kapok, olyanokat, akik értenek a mozgáshoz és a helyes táplálkozáshoz.

Én nem állítanám, hogy bármelyikhez is értek, pláne, hogy miután 10 évig úsztam, nem nagyon mentem sport közelébe, nehogy valami bajom legyen, így maximum a konyha és a nagyszoba között túráztam rendszeresen. Egy idő után a bepunnyadás mégsem tűnt olyan jó ötletnek, ezért elkezdtem spinningre járni, amit szeretek, nagyon, de egyelőre nem tudom, belefér-e majd ebbe a bizonyos életmódváltásba. Majd megmondják a hozzáértők.  

A cél természetesen nem a fogyókúra és a drasztikus külső változások, sokkal inkább az, hogy átálljak egy olyan rendszerre, amit eddig csak hírből hallottam, nem követtem, viszont állítólag jót tesz nekem. A tapasztalataimat egy telefonos applikációban vezetem majd, úgyhogy semmi felett nem fogok tudni véletlenül elsiklani. Előre szólok, hogy csalni nem fogok, de ha mégis, azt meg fogom önnel osztani. Persze azzal rögtön bebizonyítanám, hogy semennyire sem vagyok kitartó, az meg elég ciki, lássuk be.

Ha ön is gondolkodott már életmódváltáson, vagy csak szeretné látni, ahogy szenvedek, tartson velem az elkövetkezendő hetekben, alighanem mindkét igényt ki fogom tudni elégíteni. Most pedig gyorsan betolok egy adag körömpörköltet krumplival, majd lefekszem aludni. Ahogy eddig.