A Floridai Lakelandben élő Mary Thorn harcos szellemű hölgy. Nem csak azért, mert szereti a pankrációt, hanem azért is, mert kiáll az állatok jogaiért, kiváltképp szem előtt tartva saját házikedvencét, a 182 centi hosszú, 56 kilós Rambót, az aligátort.

Rambóval nem mindennapi viszonyt ápolnak ők ketten. Mivel kapcsolatuk bensőséges és idilli, Thorn olyan, mintha csak egy amerikai családi film főszereplője lenne, aki az életét kockáztatva is hajlandó a végsőkig elmenni, hogy hőn szeretett társát ne vegye el tőle a főgonosz Hal- és Vadvédelmi Bizottság.

Thorn még 11 évvel ezelőtt kapott engedélyt aligátor tartására, azonban valamiért az engedélyt kiadó hozzáértő hivatalnokok nem sejtették, hogy az állat idővel alighanem meg fog nőni.

Mivel Rambo mostanra egy felnőtt férfi magasságával bír (csak a földdel párhuzamosan), a Hal-és Vadvédelmi Bizottság szerint egy 2.5 hektáros területen kellene élnie, nem pedig egy lakásban. Mary Thorn ellenáll, és azzal érvel, hogy Rambónak igenis szüksége van egy családi fészekre, ahol biztonságban lehet, ugyanis komoly betegségben szenved: Rambo fényérzékeny. 

Nagyon fontos nekem. Rambo nem csak egy egyszerű aligátor. Ő a családom része. 

- írja egy Facebook-posztjában Mary Thorn.

Hozzáteszi azt is, hogy tisztában van azzal, hogy az emberek őrültnek tartják, de nem érdekli. Annak idején négy aligátorral kezdte, de sajnos a fényérzékenység következményei négyből három halálát okozták. Mary Thorn maga sem számított arra, hogy Rambo szervezete ellen tud majd állni. 

Azonban, mivel az állat egész életét a négy fal között élte, nem lenne túl üdvös kitenni őt az ismeretlen, napsütötte környezet veszélyeinek. 

Thorn mérhetetlen küzdelme az állatért nem véletlen: úgy rajong Rambóért, mint ahogy más a macskáját vagy a kutyáját imádja, és azon túlmenően, hogy hajlandó ennek hangot is adni, mindent biztosít neki, amit egy háziállat, vagy akár egy csecsemő érdemelne. 

Kellemes holmikba öltözteti, egy ágyban alszik vele, és szórakoztató tevékenységekkel dobja fel az amúgy unalmasnak vélt aligátoréletet. Rambo szeret quadozni, munkálkodni a számítógépnél, táblázatokat elemezni, vezetni és motorozni is, bár ez utóbbit csak hátul, gyerekülésből élvezheti (egyelőre). Ami pedig mindennél fontosabb, hogy a hüllő nemharapásra is ki van képezve. 

Gary Morse, a Hal- és Vadvédelmi Bizottság szóvivője szigora mindezek ellenére eddig töretlen, az ügyet továbbra is vizsgálják. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nem hagyom, hogy elvegyék tőlem Rambót!

Rambo egy 56 kilós aligátor, aki szeret quadozni és mikulásnak öltözni. És most mindezt el akarják venni tőle.

24 · Nov 18, 2017 09:42am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments