Mi is megírtuk annak a Knoxville-i kisfiúnak a történetét, akit kegyetlenül megaláztak az iskolatársai. Videó is van róla, amint azt kérdezi anyukájától, hogy miért csinálnak ilyet az emberek, hogy miért jó az nekik, ha másokat báthnatnak, majd elmeséli, hogy kigúnyolták, az orrán röhögtek, leköpték és leöntötték tejjel a menzán. A felvétel egy pillanat alatt elterjedt az interneten, eljutott egy csomó A-listás hírességhez, akik egytől egyig kiálltak a fiú mellett. Nagyjából mindegyikük a barátjának fogadta, sőt, Chris Evans még a jövő évi Bosszúállók-film Los Angeles-i premierjére is meghívta őt és az anyukáját. 

Ha csak ennyi történt volna, akkor ez egy vidám happy end lenne, de itt még nem ért véget a sztori.

Kicsit zavaros, hogy milyen sorrendben történtek az események, de a követző történt. Valaki elindított egy pénzgyűjtő kampányt a kis Keaton Jones számára. 58 ezer dollárnál járt a számláló, amikor leállították a projektet. A GoFundMe (egy kicsit szabadabb rendszerű közösségi finanszírozási oldal, mint a Kickstarter vagy az Indigogo) azt mondta, hogy meg kell bizonyosodni róla, hogy a kampány kedvezményezettje valóban a fiú édesanyja, mert a kampányt elindító férfi a kampány elindításakor egész biztos, hogy nem ismerte a nőt. Ezzel párhuzamosan egy másik pénzgyűjtő kampány is elindult a GoFundMe oldalon, amit egy bizonyos Kimberly Jones (Így hívják az iskolában kicsúfolt kisfiú édesanyját) indított, de azt is, az előbb részletezett esetleges összeférhetetlenség miatt egyből leállítottták.

Az elindított közösségi finanszírozás azért is érdekes, illetve gyanús, mert a fiúról feltöltött videó lényege nem az volt, hogy milyen szegény ő, és pénzre lenne szüksége, hanem az, hogy indokolatlanul bántották az iskolában és senki sem állt ki mellette, nem volt, aki megvédje. A közel 60 ezer dollárt összegyűjtő kampányt elindító férfi megszólalt az ügyben és azt mondta, hogy valóban nem ismeri a családot, csak segíteni akart nekik, ennyi.

Kimberly Jones állítja, hogy hiába regisztráltak az oldalra az ő nevével, nem ő indította az említett, második pénzgyűjtést, és ez az egész nem is erről szól. De a közösségi finanszírozás révén egy nagyobb botrányba keveredett az anyuka, ugyanis az interneten megtalálták, amint egy könföderációs zászlóval pózol, illetve a Charlotsville-ben történt mészárlás kapcsán írt negatív facebookos kommentjét. Így nagyon negatív visszhangja lett az amúgy nagyon pozitívan induló történetnek, mivel a rasszistának titulált anyukát rengeteg támadás érte.

A konföderációs zászlónak az Amerikai Polgárháború, Észak és Dél közti viszály miatt lehet egy negatív értelmezése. Knoxville Tennesse államhoz tartozik, ami a déli, azaz az Amerikai Államok Konföderációjának oldalon állt. A déli államokban pedig erőteljesen jelen volt a rabszolgatartás. A zászlónak ugyan van egy történelmi értelmezése, de rasszista szimbólumként is jelen van a mai napig, amitől nem lehet függetleníteni. Emiatt nem igazán lehet egyértelműen igazságot tenni az ügyben, hogy Keaton Jones édesanyja fajgyűlölő vagy csak büszke arra, hogy déli származású. Amit viszont a Charlottesville-i mészárlás kapcsán írt, azt jóval könnyebb értelmezni.

Azt írta, hogy aki nem vérzik, nincs nyílt törése és tud lélegezni, az hagyja abba a nyavajgást. Ezt az egész országot megrázó eset kapcsán jegyezte meg, amikor fajgyűlölő csoportok és baloldali radikálisok csaptak össze Charlottesville-ben. Többen is megjegyezték, hogy ugyan nagyon együttéreznek az iskolában kigúnyolt Keaton Jonesszal, de úgy nem adakoznak, hogy az anyja meg feketéket bántott a neten.

Kimberly Jones egy instagram-chaten beszélt a Fox News egyik munkatársával, akinek azt nyilatkozta, hogy az őt támadó emberek nem is tudnak róla és a családjáról semmit, csak a fiát és azt, hogy mi történt vele egy nap az iskolában. De persze csak ítélkezni akarnak felette, hogy ő biztos kihasználja a gyerekét, hogy pénzhez jusson.

Itt ugye megint szó van egy bizonyos pénzgyűjtésről, amit itt nem tagad az anyuka. Akkor most hogy is van ez? A csavar az egészben, hogy a Fox News  nem az igazi Kimberly Jonesszal beszélgetett. Ezt Lakyn Jones, a nő lánya írta ki a Twiterre. Ő pedig azért is olyan biztos ebben, mert az anyjának privát Instagram fiókja van, és ott nem nyilatkozott senkinek.

Frissítés!

A Fiú és az anyuka is nyilatkozott az ügyben. Videóban tisztázták az egészet, azaz a konföderációs zászlós ügyet. Kimberly Jones állítja, hogy az csak poén volt. Ezért sincs róla több ilyen kép a neten, csak kettő darab.

(Daily Mail, Perez Hilton, TMZ)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megható történetnek indult, de botrány lett az iskolában kicsúfolt kisfiú ügyéből

Fajgyűlölő anyuka és ismeretlen pénzgyűjtők története lett a szívszorító sztoriból.

0 · Dec 12, 2017 04:01pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments