Manapság ezermilliárdféle módon fejezhetjük ki az identitásunkat, így sosem meglepő, ha valaki a ruházatával próbálja a külvilág tudtára hozni, hogy ki is ő valójában. Egyesek zenekaros pólóban mutatkoznak, vagy olyanban, amin az virít, hogy „California 1988 US 6-six-6 Dream University-P” vagy valami hasonló, mások pedig egy képregényszereplővel a mellkasukon tudnak leginkább azonosulni. Utóbbi jellemzi azt az Alberto keresztnevű fiartalembert is, aki egy spanyol kvízshowban, az Ahora Caigóban (a helyi Maradj talpon!) szerepelt játékosként. 

Feltételezné az ember, hogy ha valaki a Marvel-képregényekből ismert Amerika kapitányt viseli a pólóján egy tévéműsor kamerái előtt, akkor annak komoly lélektani jelentősége van az illető számára, de minimum el tud róla mondani két mondatot. Nem így Alberto, aki hiába hitte, hogy nem fog szóba kerülni a ruhaválasztása, tévedett. Ráadásul a világ egyik legkellemetlenebb élethelyzetébe keverte őt. 

Nem kell sok Bosszúálló filmet megnézni ahhoz, hogy az ember tudja, Amerika Kapitány titkos személyazonossága Steve Rogers, aki azért jelentkezik az Egyesült Államok hadseregébe az 1940-es évek elején, hogy a tengelyhatalmak ellen harcolva a hazáját szolgálja. (Jó, mondjuk én erről eddig mit sem tudtam, de nincs is Amerika kapitányos pólóm). Szóval adja magát az élethelyzet, hogy ha egy láthatóan vérbeli rajongót ezzel kapcsolatban kérdeznek egy kvízműsorban, az először röhög egy jót, aztán a válasszal egy halom pénzt visz haza. Na de mi történt itt? A műsorvezető, Arturo Valls egyszer csak feltette a mindent vivő kérdést Albertónak, hogyaszondja: „Mi Steve Rogers titulusa a Bosszúállókban? Doktor, úr vagy kapitány?” És akkor Alberto megválaszolta:

Doktor. 

Valls ezek után szívélyesen közölte vele, hogy inkább kapitány lesz az, és hogy a válasz amúgy is elég látványosan ott díszeleg a mellkasán. Az informatív megjegyzéssel garantálta, hogy Alberto egy életre az internet hősévé váljon. 

Forrás: Independent

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A pólóján volt a helyes válasz, mégis rontott

Egy spanyol vetélkedőben pont arról a filmről volt szó, amelynek pólóját a játékos viselte. A fiatalember mégis bukta a kérdést.

3 · Dec 19, 2017 03:44pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments