A szeretet ünnepe a rosszullétig való zabálásról, a már nem kívánt utolsó bejgli után még megevett zserbókról, és arról szól, hogy bár már az első falat is elég volt, de azért két szelet kenyér közé bevágott rántott hússal tunkoljuk ki a tányér alján maradt halászlevet. Majd a kajasokk adta émelygést gyomorkeserűvel, pálinkával, sörrel, borral, házi készítési tojáslikőrrel bolondítjuk meg.

Arra az elhatározásra jutottam, hogy idén kihagyom ennek a karácsonyi passiónak az utolsó stációját.

Ha úgy tetszik, akkor ez egy mini száraz november lesz. De nem hinném, hogy a rövidebb időintervallum miatt a száraz karácsonyt megúszósnak lehetne nevezni, mert amíg a száraz november alatt 30 napra elosztva jönnek a piázási lehetőségek, addig karácsonykor 72 órába sűrítve kapja az ember az arcába a rokonlátogatásokkor kínált vendégváró pálinkákat, és sorra kerülnek elő a bárszekrényben 12 évig rejtegetett 3 puttonyos Tokaji aszúk.

Három nap alatt 5-6 helyszínen jön majd meg a Jézuska, és ezeken a helyeken átlag 5 rokon próbál majd meg az alkoholizálás mámoros útjára csábítani. Biztos, hogy nem lesz könnyű, sőt, furcsa lesz, nem félig bekábulva, a halántékomat nyaldosó gyomorsavval nézni a karácsonyi filmeket a családdal, de valahogy csak-csak túlélem.

A részletekről itt számolok majd be. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Száraz karácsony - 72 óra alkohol nélkül

Emberkísérletnek vetjük alá magunkat, hogy kiderüljön, milyen pia nélkül a szeretet ünnepe.

0 · Dec 26, 2017 08:51am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments