Az internet hősként ünnepel egy embert, aki elment egy KFC-be, majd a jellegzetes csirkés kosárral, ismertebb nevén vödörrel odaállt az önkiszolgáló italautomatához, hogy abba, és nem holmi 3-5-7 decis kis pohárkába, töltsön magának italt.

Arra gondoltunk, hogy repropdukáljuk ez t a végtelenül vagány 2018-as villanást. Ha röviden össze kellene foglalnom az élményt, akkor azt mondanám, hogy 

ugyan nem élek egy extrém életet, de nem volt ez annyira felszabadító vagy lázadó élmény, hogy az adrenalintúltermelés miatt felrobbanna a testem. 

Némi felfokozott izgalmi állapot azért volt bennem, amikor leültem a vödrös csirkémmel az asztalhoz. Azért nem remegett a lábam, de bennem volt, hogy ez most aztán olyan rebel dolog, mint kamaszként az iskola wc-jében cigizni a szünetben. Figyelni kell, hogy ki áll a a kólás gépnél, hogy az eladók unatkoznak-e éppen, vevőket szolgálnak ki vagy egymással beszélgetnek. Hogy a többi vendég engem néz vagy csak a 11 fűszerrel megbolondított csirkeszárnyaktól bekábulva bambulnak előre? Aztán elkezdtem a kajára koncentrálni. A bundás hús + sült krumpli elég fujtós kaja, amihez a gyorséttermi etikett íratlan szabályai szerint valami cukros lötty dukál. És itt már a szomjúság fontosabb tényező volt annál, hogy most akkor látja-e egyáltalán bárki, hogy nem a kis pohárkába, hanem a többliteres vödörbe töltöm a kólát. Végső esetben takarásba megoldottam volna.

A maradék csirkét a tálcára borítottam. Akkor már láttam, hogy a vödör falán és alján szépen letapadt panírdarabok majd ott fognak úszni az üdítő tetején. Nem beszélve az idő közben lecsöpögött olajról. Mindegy, jöjjön, aminek jönnie kell. Felálltam, elballagtam az önkiszolgáló italautomatáig, odatartottam a vödröt és már locsogott is bele a kóla.

Ennyi. ez aztán minden, csak nem lázadás. Simán gusztustalan és igénytelen a már használt csirkés vödörből inni az üdítőt, hogy ki kell kerülni a kis panír- és olajszigetecskéket. Persze ki is lehet törölni szalvétával a kosarat, de felesleges ebbe energiát fektetni. Mindent egybe vetve, józanul átgondolva, a vödörbe töltött üdítős fiú esete nem a hősiességről vagy a lázadásról szól, hanem a praktikáról, arról, hogy mondjuk egy 4-6 főből álló társaságnak kellett italt vinnie, és így oldotta meg.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Leutánoztuk a hőst, aki a csirkés vödörbe töltötte az üdítőt

Nem akkora lázadás ez, mint elsőre tűnik.

60 · Jan 11, 2018 02:46pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments