Nemcsak az Oscar-díjátadó közeledik, hanem az AVN is, ami ennek a pornós változata. Az alkalomból pedig a Men's Health magazin összeszedte, hogy az ígéretek szerint, mik lesznek az elkövetkező év legforróbb (badumtss!) trendjei a felnőttfilmekben. Ezeket most mi is megosztjuk önökkel, hogy az aktuálisan divatos ruházkodás és táplálkozás mellett, az éppen menő pornóval is képben legyen!

1. Fontosabbá válik a minőség

Brett Rossi színésznő szerint feltörekvőben van a glamúrpornó, azaz az olyan felnőttfilm, ami történetében és kivitelezésben igényes és ezért a nézők hajlandóak is fizetni.  „A szép pornó újra divatba jött, az olyan filmek, amik mintha Hollywoodban készültek volna. Minőségiek és vizuálisan vonzóak, de közben mégis szex van bennük” - mondja Roissi, aki azt is hozzáteszi, ez nem lehet véletlen, hiszen a Netfilx világában élünk, ahol az emberek szívesen fizetnek azért, hogy igazán jó felhasználói élményben legyen részük.

2. Egyre nagyobb divat a virtuális valóság

A felhasználói élményt pedig nemcsak az igényesen elkészített, tévén vagy számítógépen nézhető filmek fokozhatják, hanem a VR, azaz virtuális valóság is. Adam Grayson, az Evil Angel nevű pornócég igazgatója, azt mondja 2018-ban robbanhat igazán nagyot a VR-pornó, ami az egész iparágat megváltoztathatja, ugyanis egy egészen új tapasztalattal ismerteti meg a fogyasztókat.

3. A jó pornóhoz, jó sztori kell

De amíg nem osztogatják olcsón a VR szemüvegeket és a legtöbb ember számára marad a jól megszokott tv/számítógép előtt ülős élmény, fontos azzal is tisztában lenni, hogy milyen sztorik mostanában a menők, hiszen a gagyi pizzafutáros és vízvezeték-szerelős történetek ideje már lejárt. A helyüket az akciófilmek és thillerek vették át, annyira hogy idén már külön díjat osztanak az AVN-en ebben a kategóriában. Sharan Street szakújságíró szerint 2018-ban ez a trend csak erősödni fog.

4. Nagy kedvenc az ál-vérfetőzés

Ha pedig már történetekről beszélünk, Bree Mills rendező állítja, hogy a vérfertőzés témájú filmek lesznek a legkeresettebbek az idén. Erre a nyomasztó trendre egyébként már szakszó is van: Fauxcest. Ez olyan pornót jelent amiben vérfertőző viszonyt mutatnak be, de színészek között nincs valódi rokoni kapcsolat. Mills tapasztalata szerint már az elmúlt évben is nagy volt az igény az ilyen filmekre és nem úgy tűnik, mintha ez alábbhagyna.

Az érdeklődésre az ál-vérfertőzés iránt ,Tasha Reign színésznőnek egy nem túl megnyugtató magyarázata van: „Az emberek imádják a tabukat. Felizgulnak olyan dolgoktól, amiktől tudják, hogy nem lenne szabad. Az ilyen filmek nézése közben egy csomó szégyenérzetük és bűntudatuk van, de közben mégsem kell annyira rosszul érezniük magukat, mert az egész nem igazi.”

5. Nagyobb teret kapnak a nők

Mivel a nők egyre nyíltabban érdeklődnek a pornó irtán, megnőtt a kereslet a kifejezetten női felnőttfilmekre. Az olyan pornóra, ami a nőket helyezi előtérbe és nők készítik őket. Ez a tendencia pedig Cindy Gallop, a MakeLoveNotPorn videómegosztó alapítója szerint, egyre erősebb, olyannyira, hogy 2018 meghozhatja az áttörést és végre nagyobb szerepet kaphatnak a nők a kreatív munkában.