hajos par (2)

Jól megszívták, hogy eladták mindenüket, hogy a tengeren kezdjenek új életet

2018.02.17. 10:58 Módosítva: 2018.02.19. 08:47

Mostanában számos olyan történet lehet hallani, hogy szingli fiatalok vagy párok úgy döntenek, felmondják az unalmas melóikat, hogy helyette világjárással találják meg önmagukat és legyenek rettentő híresek az Instagramon. Mi is be szoktunk számolni ezekről, írtunk már olyan srácról, aki a szőnyegtisztítást cserélte le arra, hogy milliókat keressen, tudósítottunk arról a lányról, aki körbejógázza a világot és persze nem mentünk el szó nélkül a kispolgári életet furgonos utazgatásra cserélő pár mellett sem. 

Azonban nem árt az irigységen kívül némi kritikával tekinteni ezekre a sztorikra, ugyanis bár nagyon jól hangzanak, elég hihetetlenek is. Most hoztunk is egy példát arra, hogy nem mindenkinek jön ám be ez a nagy „eladjuk a mindenünket és új életet kezdünk dolog.

Az amerikai Tanner Broadwell és Nikki Walsh pont úgy látott hozzá az önmegtaláló projekthez, ahogy ezt mások történetében is olvasni lehet. A fiatal pár bepánikolt attól, hogy mókuskerékben kell leélniük az egész életüket, így eldöntötték, felmondanak és egy hajón kezdenek új életet. Nagyjából egy évig gyűjtöttek, mire megengedhették maguknak, hogy 5000 dollárért vegyenek egy 49 éves vitorlást és nagyjából ugyanennyit költsenek arra, hogy felújítsák. Ekkor már a hajón laktak és egy kikötőben ismerkedtek a tengeri élettel. Ennyi készülődés után pedig készen álltak arra, hogy kihajózzanak az új életükbe.

Egyetlen dolgot felejtettek csak el, hogy pár hónapnyi tanulást leszámítva, egyiküknek sem volt valódi tapasztalata a vízi utazással.

Ennek ellenére az első napjuk a tengeren pontosan úgy telt, mint egy Instagram-álom. Elringatóztak a vízen estére pedig megálltak egy kikötőben, hogy onnan folytassák az utat. Ám a következő nap már nem ment zökkenőmentesen, ugyanis mikor megérkeztek az újabb megállóhoz a jármű összeütközött valamivel a víz alatt, a koccanás pedig lyukat ütött a hajón, ami azonnal süllyedni kezdett. Végül egy mentőcsapat szállította őket partra, még pont az előtt, hogy a vitorlás az oldalára fordult volna. 

hajos par (3)
Fotó: GoFundMe

A pár férfitagjának az anyja sietett a segítségükre, aki elintézte, hogy szállást kapjanak egy közeli olcsó hotelben, míg hazaviszi őket. Persze saját otthonában kell elszállásolnia a fiát és menyét, hiszen a fiatalok mindenüket eladták a kaland érdekében. Ha pedig ennyi kellemetlenség nem lenne elég, azzal a probélmával is szembe kell néznük, hogy a partiőrség már felszólította őket, hogy szállítsák el a hajójukat. Ez nagyjából 10 ezer dollárba kerül, a házaspárnak azonban összesen 90 dollárja van.

De ez a kisebb megtorpanás nem tántorítja el őket attól, hogy csak azért is valóra váltsák az álmukat. „Nem adjuk fel, szerzünk egy új hajót - nyilatkozták a Tampa Bay Timesnak. Ezzel a lendülettel pedig már a tettek mezejére is léptek, létrehoztak egy internetes adománygyűjtő oldalt annak érdekében, hogy pénzt kérjenek az összetört vitorlás kiemelésére, ám ahogy írják, a megadott összegnél több felajánlást is elfogadnak, hiszen a maradékot egy új hajóra szeretnék költeni. A történetük pedig úgy tűnik sokakat megérintett, négy nap alatt ugyanis a kitűzött 10 ezer dollár helyett, már 14 ezret dobtak össze nekik a netezők.