Egy hét részes, Pillangó-effektus című podcastból kellett a világnak megtudnia, hogy a férfiember szervezetére nézve micsoda rémes következményei lehetnek az online pornónak.  

A podcastban, amelyet az Independent idéz, szó esett egy 2017-es kutatásról, amely szerint a pornó erősen befolyásolja a férfiak libidóját, de a szexuális diszfunkció kockázatát is magában hordozza. Az amerikai urológiai szövetség 112. éves tudományos találkozóján a kutatók előhozakodtak legutóbbi felmérésük adataival, amelyek szerint a férfiak függőségbe hajló pornónézési kényszere romboló hatással lehet a pszichoszexuális egészségükre. Ráadásul, vallják, hogy minél több időt tölt valaki a netes pornóoldalakon, annál kevésbé képes normális szexuális kapcsolatot kialakítani egy igazi, hús-vér partnerrel. 

Következésképp az intimitás extrém nagy kihívást jelent a számukra, ami miatt nemcsak a szexuális, de a romantikus kapcsolataik is súlyosan sérülhetnek. Persze ez nem mindenkinek okoz gondot, ebből gazdagodott meg egy magát csak Brentnek nevező szexbabagyáros is. 

A cégem sikerének jelentős része a pornográfia túlzásba vitt használatának köszönhető

- mondja el a podcastben, majd hozzáteszi, hogy nem egy olyan vevővel volt már dolga, aki arról számolt be, hogy már túl magasak lettek az elvárásai, ezért egyszerűen senki sem elég jó neki: például túl kövér, vagy nem elég cuki. Ennek következményeképp választják inkább a szexbabákat, hiszen akkor egy olyan lénnyel szexelhetnek, amilyet elképzeltek maguknak, és akiről biztosan tudják, hogy nem fog nekik csalódást okozni, semmilyen szempontból. 

Egy angol szexbababoltos férfi is hasonló okokat vél a háttérben, bár neki inkább az a meggyőződése, hogy gyerekkori traumáik miatt döntenek a férfiak a szexbabák mellett.