A 30 éves Ashley Maxwell-Lam, projektmenedzser egy ausztrál banknál, a munka pedig sok stresszel és számos tárgyalással jár együtt, amelyeken az egyik legfontosabb dolog, hogy az ember magabiztosságot sugározzon és ezt érezze belül is. Nos, ezt az önbizalmat mindenki máshogy találja meg magában, Maxwell-Lam például úgy, hogy nagyjából egy éve elkezdett magas sarkú cipőket hordani.

A férfiről egy ausztrál tévécsatorna készített riportot, ebben mondta el, hogy mindig is nagyon csodálta a tűsarkúban járó nőket és egyszer az egyik kolléganője azt mondta neki, hogy azért annyira magabiztos a megbeszéléseken, mert a cipője önbizalmat ad neki. Ezen felbuzdulva próbálta ki a magas sarkút Maxwell-Lam, és nagyon bejött neki. Állítja, sikeresebb azóta a munkájában, jobban tud teljesíteni a tárgyalásokon, amelyeken mellesleg megadja a jó és lazább hangulatot, hogy magas sarkúban jelenik meg és az üzleti ügyek előtt erről is lehet beszélgetni.

A férfi egyébként először csak azzal kezdte, hogy magas sarkúban járt be a munkahelyére, azt követte, hogy a tárgyalásokra is felvette, ma pedig már hetente néhányszor egész nap viseli a cipőket az irodában, amikből már kilenc pár közül tud választani. A kollégaitól pedig csak pozitív visszajelzéseket kap.

Érdekes módon a nyíltan meleg férfit főleg a szintén homoszexuális barátai és ismerősei kritizálják amiatt, hogy tűsarkút hord. „Többször megkaptam már, hogy minek hordok magas sarkút, mert az undorító és nem férfias. És ilyenkor azt is hozzáteszik, hogy én vagyok az egyik oka, hogy a melegeket támadják - mondta a riportban, ahol azt is hozzátette, hogy ő egyszerűen csak szereti a elmosni az éles kontrasztot a femininitás és a maszkulinitás között, viszont nem vágyik arra, hogy nőként öltözzön és teljes mértékben férfinak érzi magát, nem gondolkozik nemváltáson.