Az orosz hatóságok nagy erőkkel nyomoznak, hogy kiderítsék, honnan került elő 54 levágott kézfej Habarovszkban. A Szibériai város az ország távol-keleti részen, a Kínai határ közelében található, így egyelőre az sem kizárt, hogy az amputált testrészek onnan érkeztek.

A The Siberian Times információi szerint a kézfejeket a városon is áthaladó Amúr folyó egyik népszerű horgászszigetén találta meg egy helyi lakos. A beszámoló szerint a megtaláló először csak egy kézre lett figyelmes, ami valahogy elgurult a többitől és így bukkant rá az egész zsáknyi testrészre. Összesen 27 pár kézfej került elő, ám egyelőre a hatóságok nem tudtak magyarázatot adni a felbukkanásukra, ez pedig azt eredményezte, hogy már megindultak a találgatások. 

Egyesek abban hisznek, hogy tolvajok levágott kezei lehetnek, mások viszont úgy hallották, hogy kórházi bilétákat is találtak a közelben, így arra gyanakszanak, hogy talán elhunyt emberekről származhatnak.

Utóbbi elmélet pedig újabb kérdéseket vet fel, pédául hogy ki és miért csonkítana meg 27 holttestet? Erre egyébként az lehet a magyarázat, hogy talán szervkereskedők birtokában vannak a testek, amiket ujjlenyomatok hiányában nem lehet azonosítani.

A rendőrség még semmit nem reagált a különös üggyel kapcsolatban.