Sok macska akár 20 éves koráig is élhet, de ez hiába szívet melengető tény, azért mégsem nevezhető általánosnak. Pláne, ha a cica kijárós, hiszen ebben az esetben nyilvánvalóan sokkal több veszély leselkedik rá, mintha egész nap otthon aludna a radiátoron. 

A Floridában, Fort Pierce-ben élő Perry Martin 2004 óta abban a tudatban élt, hogy macskája, Thomas Jr. (röviden: T2) elhalálozott. Akkor jogosnak tűnt a feltételezése, ugyanis abban az évben, szeptember 14. és 28. között sújtott le a Jeanne nevű hurrikán, amely hatalmas pusztítást végzett és rengeteg emberéletet követelt az Egyesült Államok déli részén és a Karib-térségben. 

Thomas Jr. is ebben az időszakban tűnt el, így Martin biztosra vette, hogy az állat soha többé nem fog már előkerülni. Ennek ellenére próbálta megtalálni őt, amire lett volna némi esélye, ugyanis 2002-ben chipet ültettetett T2-be, amellyel bármely állatorvosi rendelőben be tudták volna azonosítani a cicát. 

Mivel ez sosem történt meg, Martin nem volt túl bizakodó. Egészen 2018. március 9-éig, amikor a Martin megyei állatotthonból fel nem hívták a hírrel, hogy 

T2-T MEGTALÁLTÁK, JELENLEG EGY PALM CITY-I ÁLLATMENHELYEN VAN, ÉS LEHET MENNI ÉRTE.

Martin akkor úgy érezte, túl abszurd ez a helyzet ahhoz, hogy egy szavukat is elhiggye, de aztán nem bírta ki, és elment a megadott helyszínre, ahol végre, 14 év után újra az ölében tarthatta Thomas Jr-t.

Aaaawwww. 

(The New York Times