A Washington Post ír a mostanában felkapott netes challengekről. Hogy ezek mennyire veszélyesek. De annyira, hogy akár a jegesvödör-kihívást is nyugodtan tekinthetjük kábítószernek.

Valamiért most megint erőre kapott a "condom-snorting challenge", aminek a lényege, hogy egy óvszert kell orron át felszívni, majd szájon át kihúzni. Láthattunk már ilyesmit egy szál spagettivel, gondolhatnánk, hogy akkor ez se lehet sokkal durvább, de a valóság ezzel szemben az, hogy nagyon fájdalmas, sőt, halálos is tud lenni a viccesnek szánt művelet.

Amerikában már rájöttek, hogy nem elég a drogokkal kapcsolatban tájékoztatni a gyerekeket. Illetve nem elég csak a klasszikus értelemben ismert drogokkal foglalkozni, hisz ma már rengeteg káros és függőséget okozó dologgal találkozhat az ember. Ilyen például a netes kihívás is, ami különösen a gyerekekre, tinédzserekre veszélyes.

Manapság a fiatalok szinte mindent képesek megtenni azért, hogy több lájkjuk legyen. Ennek érdekében pedig képesek olyan teljesen elképesztő dolgokat művelni, mint egy mosogatókapszula elfogyasztása.

Egy professzor szerint egyetlen dolog van, amit az emberek egyáltalán felszívhatnak az orrukba, az pedig a levegő. Két esetet is felhoz a múltból, amikor egy nő orális szex közben véletlenül lenyelte a párja óvszerét, bekerült a tüdejébe, ami össze is omlott. Egy másik nő, aki szintén lenyelt egy gumit, vakbélgyulladást kapott. Amint látszik, ritkán fordul elő, de véletlenül is lehet ebből baj. Úgy meg pláne, ha ebből netes versengést csinálnak az emberek.

(Washington Post)