Az angliai Dursley-ből származó, 41 éves Thomas Arnoldot eddig sem kínozták kétségek azzal kapcsolatban, hogy léteznek-e szellemek, most viszont abszolút bebizonyosodott, hogy ő gondolja jól. Történt ugyanis, hogy tök véletlenül videófelvételt készített egy kastély fölött 

tovaszálló lovagkísértetről. 

Bizony. Ő hívja így, nem mi, de készséggel elhisszük neki.

A televíziós gyártástechnikai szakember múlthét kedden vett magának egy drónt, amelyet a 11. századi Berkeley kastély környékén, két nappal később próbált ki először. A felvételek készítése közben azonban arra lett figyelmes, hogy az eszköz, teljesen megmagyarázhatatlan módon, tíz teljes másodpercre elveszítette a kapcsolatot az általa irányított vezérlővel, tehát ennyi ideig egyáltalán nem is működött. Aztán persze minden helyreállt, így Arnold nem is tulajdonított túl nagy jelentőséget a dolognak, egészen addig, amíg otthon vissza nem nézte a felvételeket. Tudniillik akkor látta meg a fent említett lovagszellemet.

 - nyilatkozta a Mirrornek Thomas Arnold. Még mielőtt szkeptikusan rávágná, hogy ugyan már, az ott csak az egyik kémény füstje vagy egy repülő vattacukor, tisztáznunk kell, hogy a férfi szerint egyik sem túl valószínű. Arnold ugyanis ellenőrizte az aznapi időjárási viszonyokat, ami azt mutatta, hogy a szél az ellenkező irányba fújt akkor, nem pedig arra, amerre a kísértet elhaladt. Ráadásul, mondja, a kastély egyetlen kéménye sem működött akkor, szóval a füstopció is abszolút ki van zárva. 

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy Arnold valamilyen módon szellemekkel kerül kapcsolatba. Hét-nyolc éves lehetett, amikor a nagypapájával sétálni mentek, majd egy padra leülve elbeszélgettek a szomszéádasszonnyal, bizonyos Mrs. Bramble-lel. 

Amikor hazaértünk, a nagymamám megkérdezte, mit csináltunk ennyi ideig, mi pedig elmondtuk neki, hogy Mrs. Bramble-lel társalogtunk. Na, akkor derült ki, hogy Mrs. Bramble előző éjjel meghalt. 

Ön szerint is szellem haladt át a kastély fölött?