A holdraszállás(ok) valódiságát már több ízben bizonyították (például azzal az egyszerű ténnyel, hogy ha csak egy remekül megszervezett átverés lenne, ennyi éven át képtelenség lett volna titokban tartani), mégis rengetegen tagadják, hogy valaha megtörtént volna, sőt, egyesek annak szentelik a fél életüket, hogy az utóbbi teóriát minden lehetséges módon igazolják is. 

Az amerikai UFOmania - Az igazság odaát van nevű Youtube-csatorna fő célkitűzése - ahogy az a nevében is megmutatkozik -, hogy rendszeresen számot adjon váratlan ufóészlelésekről. Most azonban abba fektettek meglepő mennyiségű energiát, hogy meggyőződésüket, miszerint az Apollo-16 program egy hatalmas nagy kamu, képelemzői eljárással bizonyítsák. Ehhez pedig nem kellett mást tenniük, mint felnagyítaniuk a mára ikonikussá vált fotót, amelyen John Young parancsnok, az Apollo-10 parancsnoki moduljának pilótája mintákat gyűjtöget a Hold felszínéről, a North-Ray kráter közelében. 

A North Ray a leszállóhely legnagyobb képződménye volt, nagyjából 1 kilométer széles és 200 méter mély, ahol a nagy erejű becsapódás következtében számos kőzet vált láthatóvá. A becsapódás energiája hatalmas kőzettömeget mozgatott meg, ezért abban bíztak, hogy Young és Charles Duke Jr. holdkomp pilóta az összesen három holdsétájuk közül itt talál majd rá a legértékesebb leletekre. 

Ez a hivatalos álláspont, és ez még önmagában nyilván nem bizonyít semmit, az UFOmania tagjai azonban nem is Youngot, hanem a hátteret elemezték, és nagyították fel, ahol - véleményük szerint -

EGY ŰRHAJÓ ÉS A SZEMÉLYZET TÖBB TAGJA FIGYELHETŐ MEG. 

Ez azért lenne lehetetlen, mert a holdsétákon elvileg csak Duke és Young volt jelen, következésképp rajtuk kívül nem készülhetett volna fotó senkiről, még véletlenül sem. A NASA weboldalán is közzétett fotót 1973. április 23-án lőtte Duke, a NASA pedig állítja, hogy valódi, és tényleg a Holdon készült. Azt mondják, a háttérben nincs senki, a gyanakvásra okot adó tárgy csupán a nagy sziklák árnyékában parkoló Rover holdjáró, amelynek működését Duke a mérnökök számára egyébként filmre is vette. Az UFOmania persze nem állt meg itt, a fenti videón olyan, a Holdról készült felvételeket is mutatnak, amelyek szerintük arra is bizonyítékot szolgáltatnak, hogy

A HOLD ÁLLÍTÓLAGOS FELSZÍNE TELE VAN KÜLÖNBÖZŐ ÉPÜLETEKKEL. 

A videó csupán egy nappal a feltöltés után már 21 ezer megtekintésnél, és számos kommentnél járt. Rengeteg embert győztek meg a bizonyítékok, akik állítják, Amerika sosem jutott el a Holdra, és a legtöbb felvételt amúgy is a Földön készítették.

Az Apollo-16 az Apollo-program tizedik, embert szállító missziója volt, és az ötödik olyan küldetés, amely végül a Holdon landolt. Állítólag. 

Ön mit gondol?

(Mirror)