Manapság már egyáltalán nem ciki, ha az ember törődik a lelkével, ezért egyre többen járnak pszichológushoz, aki nemcsak a tankönyvi, hanem nyilvánvalóan a saját módszereit is bevetve próbálja kezelni a pácienseit. Remek példa erre egy anarchetypal nevű felhasználó, aki örömmel osztotta meg a Tumblr-en azt a nem éppen mindennapinak nevezhető metódust, amelynek segítségével sikerült kigyógyulnia a depressziójából - vagy legalábbis elindulnia a gyógyulás útján. 

Az Independent idézi a beszámolót, amelyben a lány azt írja, hogy még 2016-ban járt egy bizonyos Paul nevezetű pszichológushoz, akit időről időre tájékoztatott arról, micsoda idióta baromnak tartja magát tulajdonképpen. Paul minden alkalommal meghallgatta, útmutatást, önsegítő könyveket, prospektusokat adott neki, miközben várták a nagy áttörést. Egy nap azonban úgy döntött, bevet egy egészen szokatlan módszert, és amikor a lány már jó ideje hangoztatta önnön borzalmasságát, elővett a fiókjából egy szivacslövő játékpisztolyt, és rászegezte. A nőt igencsak meglepte az élethelyzet, és nem tudta elképzelni, mit keres bármilyen fegyver is a terapeutája kezében, de aztán hamar kiderült. 

A lány tovább ecsetelte, mennyire szorong attól, ha el kell hagynia az otthonát, ha intézkednie kell, sőt, az is csodának minősül, hogy egyáltalán Paulhoz el tudott jönni. Aztán megosztotta vele, micsoda idióta, hülye, nem normális személyként tekint magára, úgyhogy

A FÉRFI CSERÉBE LÁBON LŐTTE ŐT.

Jól sejti, a terapeuta szokatlan módszerének lényege, hogy az önmarcangolásnak és az öngyűlölködő megnyilvánulásoknak gátat szabjon, sőt, egyenesen megszüntesse őket azzal, hogy meglövi az alanyt, amikor ezek előtörnek belőle. Anarchetypal azt mondja, nála remekül működött a dolog, hiszen minden lövés után kicsit enyhített a megfogalmazásán, és hamarosan ő maga jött rá, hogy valójában nem hülye, nem idióta és nem is barom, maximum egy kicsit frusztrált, amin bőven lehet segíteni.

Anarchetypal posztja vírusként kezdett terjedni a neten. Sokan üdvözölték a pszichológus progresszív stratégiáját, mások azonban teljesen kiakadtak, és etikátlannak minősítették az egészet. Ön melyik táborba tartozik? 

Ön egyetért ezzel a módszerrel?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kigyógyulna a depressziójából, ha fegyvert fognának önre?

Csak mert egy nőnek elég sokat segített a terapeutája újító módszere.

16 · May 12, 2018 02:02pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments