A Twitteren terjed mostanában egy BadStockPhotosOfMyJob nevezetű hashtag, amely azt hivatott kifejezni, hogy milyen hihetetlenül nyomoronc stockfotók készülnek változatos tematikájú cikkek illusztrációi gyanánt. Az internetezők persze azonnal rárepültek a témára, és egymás után osztják meg ezeket a fotókat, hogy bemutassák, az ő szakmájuknak mennyire köze nincs ahhoz, ahogy azt a stock-modellek illusztrálják. Ezekből szemezgetünk most, de ha a fenti linkre kattint, az összes eddigi posztot megtekintheti. Szerelkezzen fel némi hideg élelemmel, mert konkrétan képtelenség lejönni róla. 

Az ökológus 

Ökológusként megerősíthetem, hogy a napjaim jórészt abból állnak, hogy fákat vizsgálok sztetoszkóppal, indokolatlan laborköpenyben. Ez az egyetlen megfelelő módja a vadvilág megismerésének.

A professzor

Az egyetemen szakállas férfiak buzgón mutatják a semmit, amit nagyon komolyan is gondolnak.

A kémikus

Kék folyadék a pohárban: hihetetlenül veszélyes a férfiakra, ellenállhatatlanul csábító a nőkre nézve.

Hol vannak a színes folyadékaim?? Sajnos a tudomány általában színtelen, és ritkán igényel ilyen drámai bámulást. Amúgy meg én igencsak szeretem felcímkézni a kémcsöveimet. 

- Mit nézel? 

- Semmit. A szemüvegem homályos, és a mikroszkópom sincs bekapcsolva. 

- Érdekes, ezt lejegyzem. 

A kémikusok hosszasan néznek egy rejtélyes rózsaszín folyadékot, amelyet egy mezőn szedtek össze. 

A biológus

Evolúcióbiológusként elmondhatom, hogy fogalmad sincs, milyen nehéz olyan csipeszt találni, amely elég kicsi ahhoz, hogy meg tudd fogni vele a DNS darabjait (ami nyilvánvalóan a munkánk legjelentősebb része). 

A napjaimat azzal töltöm, hogy kiröhögjem a rossz irányba csavarodó DNS-modelleket. 

Az informatikus

Egy sötét szobában ülök egyenesen az arcomra vetített kódokkal, miközben komplikált problémákat oldok meg. Ez segít nekem abban, hogy el tudjak merülni benne, és "érezzem" a kódokat.

 Az író

Nem értem, miért létezik ez a hashtag, én pontosan így festek írás közben. 

 A fizikus

Mi fizikusok ÁLLANDÓAN laborköpenyt viselünk, kiváltképp akkor, amikor otthon felejtjük a ruhánkat.

Az elméleti fizikus nyakkendőt és laborköpenyt húz, amikor megalkotja a világ legbonyolultabb módszerét arra, hogy kifejezze a kettes számot.

 A nukleáris mérnök

Kiderült, hogy egy nukleáris mérnök pont olyan, mint a Skarlát Boszorkány. Vagyis minden egyes atombontáskor egy agyonhajszolt nukleáris mérnök manipulálja az atomokat kézzel. 

 A nőgyógyász

Minden medencevizsgálat után felmutatom a hüvelykujjamat. Egyáltalán nem hátborzongató... 

 A nyelvész

Nyelvészként azzal töltöm a napjaimat, hogy szinonimák és antonimák alapján kategorizálom a szavakat egy nagy pecsét segítségével.

A gyógyszerész

És mondá az Úr: legyen oxikodon. És lőn oxikodon. Az Úr látá, hogy ez jó, és örvendezik vala.

 A szoftrvermérnök

Igen, a szoftvermérnökség pont ilyen. Mindig boldognak látszunk, és csapatban dolgozunk. Egyetlen monitor előtt. Együtt. Mosolyogva. Mégis mi olyan vicces, srácok, ott hátul??? 

Bármilyen kórházi alkalmazott

A bajtársiasság megteremtése érdekében minden megbeszélésen kényelmetlenül közel ülünk egymáshoz.

Végül pedig álljon itt egy csodálatos pillanatkép egy kórházi szobából. Alighanem minden nővér ezzel segíti a betegek gyógyulását.