Az Imgur nevű képmegosztón ma a nap legnépszerűbb fotói közé bekerült az alábbi gif. Nem szeretnénk túlmagyarázni, alább máris meg lehet nézni. Ha nem talál benne semmi különöset, nézze újra!

Neat!

Szóval elsőre úgy tűnhet, hogy ennek a felvételnek mindössze az az értelme, hogy jó nézni, ahogy random módon szétszóródnak és leperegnek a gyöngyök. Na de aztán előbb-utóbb a kevésbé szemfüleseknek is feltűnik, hogy itt azért ennél többről van szó, ugyanis a gép alján a színes gyöngyök nem össze-vissza, hanem a rendmániásokat módfelett megörvendeztető módon színek szerint gyűlnek össze a tartályokban.

Na ez vajon hogyan lehetséges? – merül fel a kérdés.

Az Imguron a kommentekből is kiderül, hogy mi a válasz a rejtélyre: bár úgy néz ki ez a videó, mintha valaki a telefonjával csinálta volna csak úgy hirtelen, igazából számítógépes animációt látunk. Ez magyarázza, hogy a gyöngyök kicsit mintha lassítva mozognának, és ezzel a tudattal, hogy ez egy trükkfelvétel, érdemes még egyszer végignézni az egészet. Főleg tetten érhető a turpisság, ha ön megpróbál egy-egy gyöngyöt az útja során szemmel követni: a gyöngy jó eséllyel színt fog változtatni menet közben, így lehet, hogy alul mindenhol egyszínű, ami összegyűlik.

FRISSÍTÉS

Egy olvasónk e-mailben küldött be egy másik magyarázatot, természetesen igazságot tenni nem tudunk:

A trükk a tetőben, az alján és az oldalán szemmel is látható színes ledekben rejlik. Az összes golyó átlátszó, ahogy átosonnak a ledek színes fényén, azok színezik meg őket. Pont ezért váltanak színt, miközben peregnek lefelé.