Egy brutálisan őszinte gyászjelentés jelent meg a Redwood Falls Gazette című amerikai helyi lapban. A rövid megemlékezés az egész internetet bejárta, és első ránézésre semmi különös nincs benne, az embernek akkor esik csak le az álla, ha az olvasásban a szöveg végére ér.

Touching Obituary.

A gyászjelentésből kirajzolódó történet lényege, hogy bizonyos Kathleen Dehmlow 1938-ban született, 1957-ben ment férjhez és két gyereke született, Gina és Jay. Hogy a férjjel mi lett, az a gyászjelentésből nem derül ki, mindenesetre az anya 1962-ben teherbe esett a sógorától, akivel aztán el is költözött Kaliforniába, hátrahagyva első két gyerekét, Ginát és Jayt, akiket ezek után a nagyszülők neveltek fel. A két testvér most 60, illetve 58 éves, és a következőt írják édesanyjukról a gyászjelentésben:

2018. május 31-én hunyt el Springfieldben és most meg fog ítéltetni. Ginának és Jaynek nem fog hiányozni, és ők jól tudják, hogy jobb hely a világ nélküle.

Miután a brutálisan őszinte gyászjelentést felkapták az internetezők, Gina és Jay Dehmalót megkereste és meginterjúvolta a Daily Mail. Azt mesélték, hogy azóta sem voltak kapcsolatban édesanyjukkal, csak egy unokatestvérüktől tudták meg, hogy a 80 éves asszony haldoklik. Ekkor döntötték el, hogy megírják ezt a gyászjelentést, szereztek is hozzá fotót, majd meg akarták jelentetni egy minnesotai helyi lapban, de azt a választ kapták, hogy ez túlságosan sértő ahhoz, hogy nyomtatásba kerüljön.

Ezután próbálkoztak a Redwood Falls Gazette-nél, akik igent mondtak és megjelentették az üzenetet nyomtatásban és a neten is, de a világhálóról most kedden törölték azt, amikor a hír kezdett egyre nagyobb figyelmet kapni. Pedig számíthattak arra, hogy az emberek nem fognak csak úgy elmenni egy ilyen hír mellett, mert tavaly egy hasonlóan őszinte megemlékezés szintén nagy port vert fel.

Jay Dehmalo neve egyébként nem elírás a fenti bekezdésben, a férfi direkt megváltoztatta a nevét, hogy ne legyen ugyanaz, mint a szüleié. Elmondása szerint mindkét szülő rengeteget ivott és alkalmatlan volt a gyereknevelésre, ezért kerültek ők végülis a nagyszülőkhöz, miközben a többi rokon folyamatosan kritizálta őket és féltékenykedett.

Édesapjukkal sem volt jó kapcsolatuk, Dennis Dehmlow 2016-ban halt meg. Édesanyjuk annak idején csak egy-kétszer látogatta meg a Minnesotában hátrahagyott családot, de ekkor sem foglalkozott a gyerekekkel, úgy csinált, mintha ott se lennének, csak fényképeket mutogatott a többieknek arról, milyen boldogan él ő Kaliforniában új férjével és másik két gyerekével.

Gina és Jay Dehmalo élete nem alakult felhőtlenül a felnőttkorban sem, Ginát kétszer ítélték el családon belüli erőszakért, és most takarítónőként dolgozik Floridában. Jay Dehmalo is tipikus rossz gyerek volt  saját bevallása szerint, egyszer például kölcsönkért kétszáz dollárt a nagyapjától, amit sosem adott meg, de később a hadseregben szolgált, majd bokszolt, amik megtanították őt az önfegyelemre. A két testvér mindenesetre azt mondja, hogy amíg gyermekkorukban nem beszélhettek arról, hogy mi zajlott a családjukban, most mindenképpen meg akarták írni az igazságot, legalább a gyászjelentésben.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Brutálisan őszinte gyászjelentés: „jobb a világ nélküle”

Idős, nemrég elhunyt édesanyjukról olyanokat írt egy amerikai testvérpár, hogy pl. „nem fog hiányozni”. Megkeresték őket, elmesélték, hogy miért.

158 · Jun 09, 2018 09:08am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments