masons pygmy hedgehog 050023440

Rettentően berúgott és fogságban ébredt fel...

2018.06.19. 12:34

Mikor legközelebb szörnyű másnapos szenvedések közepette küzd a túlélésért, ajánljuk, hogy jusson eszébe a most következő történet arról, hogy bizony rosszabb is lehetne. Gondoljon arra a két német sünre, amiknek annyira durván sikerült a hétvégi bulija, hogy egy állatkerti ketrecben érte őket a reggel.

A helyi hatóságok beszámolója szerint, az állatokra egy összetört, üres tojáslikőrős üveg mellett találtak rá egy játszótér közelében, az állapotuk pedig egyértelműen arra utalt, hogy rettentően berúgtak. Annyira, hogy a rendőrségnek kellett beavatkozni és elszállítani az ájult és szinte mozgásképtelen sünöket egy közeli állatkertbe, hogy ott kijózanodhassanak. 

Az ittas egyedekkel való kommunikáció elképesztően nehéz volt, hiszen alig emlékeztek arra, hogy mi történt, ahogy a környezetükkel és egyáltalán a létezésükkel sem voltak tisztában

- számolt be az esetről a rendőrség a közösségi oldalán, ahol arra is kiérték, hogy bár a történet elsőre mókásnak tűnhet valójába nem az, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy mennyire veszélyes a természetre nézve a szemetelés. Ezért nyomatékosan kérik a lakosságot, hogy a hulladékot a szemetesekbe dobálják.

A sünök ügyében egyébként egy állatkerti gondozó is megszólalt, aki elmondta, várhatóan az állatok hamarosan teljesen felépülnek, azaz kijózanodnak, ez után pedig visszaengedik majd őket a természetbe.

Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy nagyon különlegesnek tűnhet az eset, nem ez az első ilyen. 2015-ben Hollandiában találtak rá egy részeg sünre, ami szintén tojáslikőrt fogyasztott.