Hatalmas felháborodást váltottak ki az interneten az alábbi képek, amiken egy amerikai nő látható, aki a képfelirat szerint Afrikába ment és agyonlőtt egy nagyon ritka fekete zsiráfot. A fotók alapján elég egyértelműnek látszik, hogy a vadásznő kifejezetten büszke a teljesítményére.

A felháborodás már csak azért is elég indokolt a zsiráfok értelmetlen pusztítása miatt, mert a fajt a kihalás veszélyezteti, Afrikában százezer példányra csökkent a számuk. Csakhogy úgy tűnik, hogy itt mégsem arról van szó igazából, amit a kontextusából kiragadott jelenet és a hozzá megírt, gyújtó hangvételű képfelirat sugall, amely vadembernek nevezi a vadásznőt.

A CBS News ugyanis kicsit utánament a fotók hátterének, azaz megkereste az azokon szereplő nőt, bizonyos Tess Thompson Talley-t. Ő azt nyilatkozta, hogy szintén a zsiráfok megmentéséért küzd, és ennek a példánynak a kilövése pontosan ezt a célt szolgálta. Ez egy idős, már nem nemzőképes zsiráfbika volt ugyanis, és az állat veszélyeztette a fiatalabb zsiráfokat, korábban már hármat megölt közülük. Azért volt szükség a kilövésére, hogy nehogy megöljön további, még nemzőképes, azaz a faj fennmaradását szolgálni tudó példányokat.

Szóval egyrészt nem igaz, hogy a nő csak szórakozásból, a trófea kedvéért ölte volna meg az állatot, de a források szerint az sem, hogy a fekete zsiráf ritkaság lenne. Bizonyos zsiráfok bundája feketévé változik, ahogy öregednek, és bár a zsiráfok száma általánosságban csökken a világon, ennek az alfajnak a száma 167%-kal nőtt 1979 óta. A forrás még hozzáteszi, bár erre bizonyíték nincs, hogy ugyan a vadásznő maga is fogyasztott valamennyit az elejtett zsiráf húsából, a hús zömét elajándékozta, így élelemhez juttatva több, mint 200 embert egy közeli faluból, köztük egy árvaház lakóit is.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Agyonlőtt zsiráffal pózolt, gyűlölik a netezők. Lehet, hogy nincs igazuk

Közfelháborodást váltott ki, hogy egy amerikai női vadász egy ritka fekete zsiráf tetemével fényképezkedett Afrikában. De ennél kicsit komplikáltabb a sztori.

126 · Jul 04, 2018 04:15pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments