A brazil Instagram-sztár Miquela Sousa, azaz Lil Miquela külseje, leginkább a legendás számítógépes játék a GTA világának a karaktereit idézi. Első ránézésre nehéz eldönteni, hogy ő vajon egy valódi modell, aki a filterektől robotszerűen néz ki, vagy egy CGI animáció.

Thirst Trap season *

*~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) által megosztott bejegyzés,

Lil Miquela egy 19 éves brazil-amerikai Instagram influencer, akinek jelenleg több mint egymillió követője van. A lánynak Los Angelesben van a bázisa, és nem csak modellkét, hanem zenészként és aktivistaként is tevékenykedik a neten. Mint egy modern Robin Hood harcol egy igazságosabb világért, támogatja a transgender személyek jogait és a nők egyenjogúságáért is kiáll. 

 

Lil Miqueláról írtunk már, de meg kell említenünk, hol tart a karrierje mostanában. 10 hónapja ugyanis még csak próbálkozott az énekléssel, mára viszont valódi zenéket gyárt, amelyeket a Spotify-on lehet meghallgatni. Emellett valódi magazinokban is szerepel, és olyan valódi márkákkal működött már együtt, mint a Prada.  

Az első Instagram szelfijét még 2016 áprilisában posztolta, mondani sem kell, a nagy barna szemeivel és a telt ajkaival elég gyorsan tett szert a követőire.

A karrierje kezdetén azzal is magára hívta a figyelmet, hogy a követői egyszerűen nem tudtak dűlőre jutni a valódiságát illetően.

Egy ritka telefonos interjúban, amit a YouTube-sztár Shane Dawson készített, a következő beszélgetés hangzott el.

Folyamatosan azt kérdezik, hogy valódi vagyok-e vagy sem? Én valóban itt vagyok, és épp beszélek veled, sőt privát leveleket is váltok másokkal. Én csak megpróbálok egy kis művészetet csempészni a világba és egy kevésbé fájdalmas hellyé varázsolni azt.  

*Insert caption about Eminem and Mom's Spaghetti*

*~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) által megosztott bejegyzés,

A blogger azért megkérdezte tőle, hogy azért azt elismeri, hogy megszerkesztettek a képei? Amire a modell frappánsan visszakérdezett.

Meg tudsz nevezni akár egy embert is, aki nem manipulálja a képeit Instagramon?

Végül a modell idén áprilisban egy érzelmes coming out posztban vállalta fel, hogy "nem emberi" lény.

Úgy látszik ez nem zavarja a követőit, továbbra is ugyanúgy rajonganak érte. A siker mögött egyébként egy Szilícium-völgyi Brud elnevezésű cég áll.  

Lil Miquela léte arra az alapkoncepcióra épít, hogy senki sem az igazi arcát mutatja közösségi oldalakon. A modell azt kérdőjelezi meg, hogy mit jelent igazinak lenni az interneten, mindeközben persze milliókat hoz a kitalálói konyhájára.