A Ryker Gamble 30 éves YouTube-sztár, Kanada nyugati részén lévő Shannon Falls vízesésbe zuhant, ahol két társával együtt életét vesztette. A kanadai utazó vlogger a High On Life  YouTube-csatorna egyik készítője volt. A csapat leginkább az extrém kalandokat kereste, szóval a férfi finoman szólva az átlagnál kisebb veszélyérzettel rendelkezett. A csatorna egyébként Magyarországon is forgatott korábban.  

A holttesteket csütörtökön találta meg a mentőcsapat. A baleset körülményei eléggé homályosak, annyit biztosan lehet tudni, hogy Ryker a vízesés tetején található medencében fürdött társaival a tragédia előtt, viszont túl közel merészkedtek a párkányhoz, ezért a fiatalok a több mint 30 méteres mélységbe zuhantak. A vízesés egyébként a maga 300 méterével a tartomány harmadik legmagasabb vízesése.

Ryker Gamble (@rykergamble) által megosztott bejegyzés,

hogy zuhantak le hárman?

A Times Colonist a közösségi médiából és a barátok posztjaiból úgy tudja, hogy a csatorna másik utazó vloggere, Alexey Lyakh és annak barátnője, Megan Scrape voltak a további áldozatok, amit High On Life YouTube-csatorna tagjai egy videóban erősítettek meg 

A két férfi még a középiskolában kötött életre szóló barátságot. Ők ketten és egy harmadik srác volt a csapat magja, még a suliban kezdtek videókat készíteni, majd pedig közösen váltak híressé az utazásaikat dokumentáló videókkal. Lyakh barátnőjének pedig saját, utazással kapcsolatos vállalkozása volt, a pár egyébként a múlt hónapban ünnepelte az ötéves évfordulóját. 

Alexey - Wanderlust (@wanderlust) által megosztott bejegyzés,

A fiatalok kedden másztak fel a vízeséshez,  ahol egy természetesen kialakult medencében fürdőztek. úgy tudni, hogy vlogger barátnője csúszott meg először, és zuhant harminc métert a következő medencébe. a két férfi pedig a mentés közben vesztette életét. 

Ezen a drónfelvételen jól látszanak a kristálytiszta vizű medencék. A terület, – a közösségi médiának is köszönhetően –, eléggé felkapott hely a turisták körében, akik viszont nem igazán figyelnek a hatóságok figyelmeztetésére. Sokan nem számolnak azzal a veszéllyel, hogy a víz által lecsiszolt kövek nagyon csúszósak tudnak lenni. Egyébként nem ez az első eset, hogy valaki belecsúszott a vízbe, de eddig nem még nem történt halálos tragédia. 

A hatóságok most attól félnek, hogy ez a tragédia még több felkészületlen látogatókat fog odacsalogatni a vízeséshez, akik a hírekben látták, hogy milyen gyönyörű a vízesés, és hogy milyen kristálytiszták a medencék.  

A Ryker Gamble barátnője Instagram posztban búcsúzott el a YouTube sztártól. 

Alissa Hansen (@alissa.hansen) által megosztott bejegyzés,