shutterstock 509116372

342 év után fejtették meg a Sátán levelét

vik
2018.09.15. 10:44

Több mint 300 év telt el azóta, hogy egy bizonyos Maria Crocifissa della Concezione nevű apáca azt állította, hogy megszállta őt a Sátán. Erre bizonyítéka is volt, de mivel senki sem tudta értelmezni azt, története hamar a feledés homályába veszett.

Illetve mégsem, az olaszországi Ludum Tudományos Központ kutatói ugyanis a mai napig azon dolgoztak, hogy felfedjék a titkot, amely a nővér és az ördög kapcsolatát bizonyíthatja. És most, 2018-ban végre sikerült megfejteni, számol be róla a Mirror. De ne szaladjunk ennyire előre! 

A kép csak illusztráció, nem 1676-ban készült.
A kép csak illusztráció, nem 1676-ban készült.

A sztori szerint tehát Maria, aki 15 éves korától élt a szicíliai Palma di Montechiaro kolostorban,1676 egyik reggelén arra ébredt, hogy valami rejtélyes oknál fogva az egész testét tinta borítja. Amint latolgatta, hogy mi történhetett, egyszer csak derengeni kezdett neki, hogy éjszaka valami levelet írogatott, közben néha el-elájult, és sikoltozott is. A zaklatott éjszaka produktuma pedig egy, az archaikus ábécé bizarr keverékével íródott levél lett, amit sem ő, sem más nem tudott elolvasni. 

Maria nővér azonban tudta, érezte, hogy a leírtak fontos üzeneteket rejtenek, ugyanis nyilvánvalónak tartotta, hogy a Sátán diktálta neki, aki váratlanul megszállta őt. Úgy vélte, Lucifer ördögi tervének része volt, hogy őt Isten ellen fordítsa, és meggyőzze arról, hogy mostantól a Gonoszt kell szolgálnia. Arról nem szól a fáma, hogy ezek után Maria mennyiben szolgálta vagy nem szolgálta a Gonoszt, az írás mindenesetre sokáig és sokakat foglalkoztatott. 

Hála a dark webnek, most, 2018-ban, pontosan 342 évvel a történtek után, a kutatók ráleltek egy szoftverre, amelynek a segítségével végre sikerült fényt deríteniük a titokra. A levél egy része ugyanis tökéletesen érintetlen maradt, így alapvetően alkalmas volt arra, hogy megpróbálják dekódolni a leírtakat. A véletlenül felfedezett szoftverrel pedig (amelyet a kutatók feltételezése alapján a titkosszolgálati szervek használnak kódfejtésre) sikerült értelmezni Maria nővér mondatait. 

Maria nővér levele.
Maria nővér levele.

A szoftverbe a rovásírás, az ógörög, az arab és a latin ábécé betűit töltöttük be, hogy dekódolni tudjuk a levél egy részét, és bebizonyítsuk, a leírtak valóban ördögiek

- nyilatkozta a Times-nak Daniele Abate, a Ludum Tudományos Központ igazgatója.

A levélben olyan kijelentések szerepelnek, hogy Isten, Jézus és a Szentlélek csupán koloncok, és hogy Isten valamiért azt hiszi, hogy felszabadíthatja a halandókat, pedig a rendszer bizony nem értük dolgozik. A levél a Styx folyó létezését is bizonygatja, ami azért minősül súlyos állításnak, mert a görög mitológia szerint a folyó kettészeli az élők birodalmát az alvilággal. Az írás hangsúlyozza továbbá, hogy 

ISTENT AZ EMBEREK TALÁLTÁK KI.

A feltárt következtetések ellenére Abate nem hiszi, hogy Maria nővért valaha is megszállta volna az ördög, sőt, úgy véli, inkább csak valamiféle pszichiátriai zavarban szenvedhetett, például skizofréniában. 

Személy szerint úgy gondolom, hogy az apáca jó nyelvtudással rendelkezett, ami lehetővé tette számára, hogy létrehozza a levélben szereplő kódokat. Szerintem skizofréniában szenvedhetett, ami miatt azt hihette, hogy párbeszédet folytat az ördöggel

- tette hozzá a tudós.

MOST PEDIG ÖN JÖN! 

Mit gondol ön a fentiekről?