tim

Halálos fenyegetéseket kap a volt hokis, aki levadászott grizzlyvel dicsekedett

2018.09.21. 15:12 Módosítva: 2018.09.21. 19:15

Halott állattal pózolni, és azt kiposztolni a közösségi oldalakra, mindig magában rejti a rizikót, hogy az sokaknál kiveri a biztosítékot, és netes hajsza indul a vadász után.

Így járt a volt profi hokis, Tim Brent is, akit most rengetegen utálnak, amiért egy lelőtt állattal pózolt, egyesek a kommentekben halálosan meg is fenyegették.

Így a 34 éves Tim Brent egyesek számára közellenséggé vált az interneten, miután számos képet posztolt Instagramra és Twitterre, arról, ahogy egy hatalmas, kilőtt grizzly medvével pózol a kanadai Yukon tartományban.

A kanadai férfi ezen a képen például büszke mosollyal az arcán karolja át a hatalmas állat tetemét:

Rendben fiúk, itt az én hegyi medvém! Becserkésztük, de a medve körülbelül 75 yard távolságból észlelt minket. Az állat ahelyett, hogy elfutott volna, megfordult és rögtön elindult felénk. Nagyon könnyű volt megmondani, hogy ez a medve uralja a völgyet, ahol vadásztunk, és hogy semmitől sem félt – fűzte a képhez Brent. 

Egy másik fotónál pedig szintén nagyon örül a fickó, és a magasba emeli a medve mancsát.

Nem sokat kellett várni, hogy a képek kiverjék a biztosítékot az interneten, hamar megérkeztek az első reakciók.

Az egyik kommentelő azt írta, hogy "megbízna egy mexikói kartellt a férfi levadászásával", mások pedig emlékeztették a srácot, hogy nem túl fair a verseny fegyverrel a medvével szemben.

A fenyegetések miatt Bent felvette a kapcsolatot a Twitterrel, a közösségi oldal viszont közölte vele, hogy ezek a hozzászólások nem sértik a szabályzatukat.

Brent ezek után kíváncsi lenne, hogy ha ez nem, akkor vajon mi az, ami nem fér bele a Twitternél. 

Mit vársz? A twitterezők többsége azt szeretné látni, ahogy megetetnek téged egy grizzlyvel. Fizetnék, hogy megnézhessem, ahogy egy medve téged is levadász és elfogyaszt - írta egyik utálója.

Vannak kommentelők, akik védelmükbe vették a volt hokist, akik szerint a férfi segíti a vadon életközösségében az egyensúly fenntartását.

A felesége, Eva Shockey-Brent is diszkréten megszólalt az ügyben, szintén vadász, és arról vált ismertté, hogy ő az első nő, aki a  Field & Stream nevű vadászati lap címlapjára került.

Fogjátok be a pofátokat!!! Semmit sem tudtok erről a sportról, tartsátok meg a negatív kommentjeiteket magatoknak, vagy még jobb, ha elsírjátok a bánatotokat a faölelő vega barátaitoknak, titeket és a ti életstílusotokat senki sem fenyeget meg, szóval lépjetek tovább, köszi!

Az állományt amúgy érzékenyen érinti a nőstény medvék elvesztése, ezért a szabályzat szerint egy vadásznak csak három évente egy grizzly medvét szabad kilőnie. 

Egyébként Brent azóta egy újabb képet is posztolt, amin egy jávorszarvassal pózol, és amiatt is megkapta a magáét.

Brentet korántsem tántorították el a kommentelők a vadászattól, legutóbb a vadhússal  teli mélyhűtőjéről posztolt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

One of the many reasons I hunt! Moose, bear, elk and wild boar fill my family’s freezer!

Tim Brent (@brenter_37) által megosztott bejegyzés,

(The Sun)